Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem:

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: -Eğitimin dışında ülkemizi şaha kaldıracak, yapabileceğimiz daha önemli proje yok. Her şeyin başı eğitim -Kente anaokulu kazandıran hayırsever eğitimci ve iş adamı Güngör, Çanakkalenin


ÇANAKKALE (A.A) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eğitimin dışında ülkemizi şaha kaldıracak, yapabileceğimiz daha önemli proje yok. Her şeyin başı eğitim dedi.
     Erdem, Lapseki ilçesindeki bir anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada, ilçede çok güzel bir günün yaşandığını söyledi.
     Okulu yaptıran Faik Güngörün yıllar önce görev yerine öğretmen olarak atanarak geldiğini hatırlatan Erdem, Faik Bey, okul hayatının geçtiği ve hayata atıldığı her yerde bir eser bırakma noktasında karar vermiş. Ailesinin de desteğiyle her yıl bir iki okulunu açıyoruz. Gerçekten bu davranış Çanakkalede ve Lapsekide bu noktada az veya çok imkanı olan herkese örnek olmalı dedi.
     Erdem, Türkiyede eğitimin çok önemli bir noktada olduğuna dikkati çekerek, Eğitimin dışında ülkemizi şaha kaldıracak, yapabileceğimiz daha önemli proje yok. Her şeyin başı eğitim. Okulumuzu Lapsekiye kazandıran Faik Güngör beye hepiniz adına, Türkiye Cumhuriyeti adına çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Çanakkalenin plaka numarası kadar okul yaptırmayı hedefliyor-
    
     Emekli öğretmen ve iş adamı Faik Güngör ise geleceğin güvencesinin sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitimin ise öğretime dayalı olduğunu vurguladı. Okulların ve eğitim kurumlarının milletin hayat damarları olduğunu belirten Güngör, şöyle konuştu:
     Eğitim, geleceğimizin sigortası ve güvencesidir. Ben de bu düşünceden hareket ederek şu anda yapımı devam eden Ankara ve Kırıkkaledeki okullarımızdan sonra Şanlıurfa, Muş, Hatay, Van, Giresun ve Tunceliye okul yaptırmak istiyorum, Allah nasip ederse. Ülkeme hizmet benim için bir vefa borcudur. En kalıcı hizmetin de eğitim kurumları olduğu inancındayım. Allah nasip ederse ülkeme 17 okul yapmayı düşünüyorum. Bunun nedeni ilk okul numaramın 17 olması, ilk görev yerimin Çanakkale olmasıdır.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da okul öncesinin, çocukların en hızlı geliştiği dönem olduğuna işaret etti. Bu dönemde çocukların içinde bulunduğu fiziksel çevrenin de çok önemli olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:
     Çocuklarımızın gelişimine uygun olarak yapılmış bu okul da bireyin yaşam boyunca katılacağı eğitim ve etkinliklerin kalitesini arttıracak ve daha başarılı çocuklar yetiştirecektir. İki katlı ve beş derslik okulumuz, 2 mutfağı ve soyunma odasıyla modern bir eğitim ve öğretim alanı sunmaktadır. Tuna, anaokulunda 4 öğretmenin görev yaptığını ve 70 öğrencinin bulunduğunu sözlerine ekledi.
     Bakan Yardımcısı Erdem, konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER