Milletvekilliği seçilme yaşının 18e düşmesi

Milletvekilliği seçilme yaşının 18e düşmesi -ANGİAD Hizmet Komisyonu Başkanı Peker: -Atatürkün bu kadar güvendiği gençliğe, günümüz siyasileri neden güvenmiyor-


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Hizmet Komisyonu Başkanı Emre Peker, milletvekili seçilme yaşının 18e düşmesine ilişkin olarak, Atatürkün bu kadar güvendiği gençliğe, günümüz siyasileri neden güvenmiyor- ifadesini kullandı.
     ANGİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 yaşındaki Peker, siyasilerden gençlere inanıp, güvenmelerini istedi.
     Mustafa Kemal Atatürkün gençliğe güven duyan bir lider olduğuna dikkati çeken Peker, Atatürkün bu kadar güvendiği gençliğe, günümüz siyasileri neden güvenmiyor- Tarihimizin hemen her döneminde iyi yetişmiş gençlere çok önemli görevler verilmiş, o gençler ülkelerinin kaderini değiştirecek başarılara imza atmıştır. Gençliğe güvenmemek, gençlerden korkmak, onlara sorumluluk vermekten kaçınmak yarar yerine zarar getirir dedi.
     Eğitimli, kültürlü, kendini yetiştirmiş gençlerin, halkını Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etmesinden daha doğal bir şeyin olamayacağını belirten Peker, milletvekili seçme hakkına sahip olan gençlerin, milletvekili seçilme hakkına de sahip olması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Erdal Çelikel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Milletvekilliği seçilme yaşının 18e düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER