Milletvekillerinden kaçırılan askerin ailesine ziyaret

Milletvekillerinden kaçırılan askerin ailesine ziyaret -CHP milletvekilleri Tanal ve Demir, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan askerin Şanlıurfadaki ailesini ziyaret etti


ŞANLIURFA (A.A) - CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Nurettin Demir, terör örgütü PKK mensuplarınca 6 Ağustosta kaçırılan 3 askerden Reşat Çeçanın ailesini ziyaret etti.
     Şanlıurfa temasları kapsamında beraberindekilerle er Reşat Çeçanın, Eyüpkent Mahallesindeki evine giden milletvekilleri Tanal ve Demir, kaçırılan askerin babası Cemal Çeçan tarafından karşılandı.
     Aile fertleriyle bir süre görüşen Tanal ve Demir, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
     Mahmut Tanal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun görevlendirmesiyle Şanlıurfa ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Milletvekili Tanal, devletin güvenlik anlamında gerekli inisiyatifi kullanamadığını savunarak, sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu söyledi.
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasına da değinen Tanal, şunları kaydetti:
     Tüm Urfa halkının, askerimizin ailesine sahip çıkmasına davet ediyorum. Tunceli halkı Hüseyin Aygüne sahip çıktı, herkes sokaktaydı, Hüseyin Aygünü istiyorlardı. Aynı şekilde tüm Urfalıların da askerine sahip çıkması gerekiyor. Urfalılar bu acıyı dindirmek için birlik ve beraberliğini göstermeli. Eğer Tunceli halkı, Aygüne sahip çıkmasaydı salıverilmezdi. Urfa halkı da askerlerinin serbest bırakılmasını istiyorsa tek vücut olmalıdır.
     Milletvekili Nurettin Demir de son 10 yılda güvenlik açısından büyük zafiyetlerin yaşandığını iddia ederek, bu süreçte aralarında milletvekili, kaymakam adayı, doktor ve askerin de olduğu 160-170 kişinin kaçırıldığını ifade etti.
     Askerin ablası Halime Çeçan ise kardeşinin bulunması konusunda gerekenlerin yapılmadığını savunarak, duruma tepki gösterdi.
     Lice-Bingöl karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları 6 Ağustos 2012 tarihinde 3 askeri kaçırmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Milletvekillerinden kaçırılan askerin ailesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER