Milletvekili Koçer, GSO Yönetim Kurulu toplantısına

Milletvekili Koçer, GSO Yönetim Kurulu toplantısına katıldı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiyenin önünü açacak nitelikle bir çok kanun çalışması yaptıklarını söyledi.
     Koçer, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu toplantısına katılarak, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Milletvekili olarak bir yılı geride bıraktığını kaydeden Koçer, Bu bir yılda Ankarada elimizden geleni gayreti ortaya koyduk. Üyesi bulunduğum Plan ve Bütçe Komisyonunda Türkiyeyi ilgilendiren çok önemli kanunlara imza attık dedi.
     Yeni Anayasa çalışmalarının devam ettiğini belirten Koçer, Çalışmalar sonucunda Türkiyenin kendine uygun, gerçekten sivil olarak hazırlanmış, çağın gereklerine uygun bir anayasa ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Partiler arası uzlaşmanın ülke geleceğine büyük katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu dönemde eğitim başta olmak üzere çok önemli kanun çalışmaları oldu. Bunların bir çoğu devrim niteliğinde. Türkiyenin önünü açacak nitelikte diye konuştu.
     Koçer, Suriye ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve Suriyede yatırımları bulunan sanayicilerin zararlarının telafi edilmesi için gayret gösterdiğini dile getirdi.
     Koçer, Kiliste kurulması planlanan yeni organize sanayi bölgesi ve İskenderun Körfezine ulaşımı sağlayacak alternatif yolla ilgili sürdürülen çalışmaları da yakından izlediğini ifade etti.
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da tüm milletvekillerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Gaziantep adına herhangi bir konu götürdüğümüz zaman hepsi bizlere canla başla destek veriyorlar. Bu da ortak aklın ne kadar doğru işler yaptığını gösteriyor. İnşallah bu süreç böyle devam eder şeklinde konuştu.
     Gaziantep için önemli olan projeler hakkında da bilgiler veren Konukoğlu, şunları söyledi:
     Bizim için bu dönemde önemli olan iki proje var. Birisi, Hassa-Dörtyol arasında açılacak tünel ve bu tünele Gaziantepin de bağlanması, ikincisi Kiliste kurulması planlanan yeni organize sanayi bölgesi. Bu bir süreçtir. Kısa sürede bitirilecek gibi yanlış anlaşılmasın. 3 gün içinde bitecek diye düşünülmesin. 4-5 yıl sürecek bir süreç. Temennimiz, bu projelerin bölgemize kazandırılması. Sadece Gaziantep değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman, bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesinin geçiş kapısı. Denize ulaşım kapısı. Projeye destek veren herkesi kutluyorum. Bu da ortak aklın projesidir. Hep birlikte başaracağımız konusunda şüphemiz yok. Gaziantep her konuda Türkiyenin önünde koşuyor. Üretim ve ihracatta 2 katı büyüyor. Sanayicilere ve çalışanlara teşekkür ediyorum.
    
     Haber: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Milletvekili Koçer, GSO Yönetim Kurulu toplantısına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER