Milletvekili dokunulmazlığı tartışmaları

Milletvekili dokunulmazlığı tartışmaları -MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz: TBMM kürsüsünde yapılan yemine sadakatte bir sıkıntı varsa ve bunu ihanet noktasına kadar götürebiliyorlarsa, milletvekili dokunulmazlıklarının bi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM kürsüsünde yapılan yemine sadakatte bir sıkıntı varsa ve bunu ihanet noktasına kadar götürebiliyorlarsa, milletvekili dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılmasında yarar var dedi.
     MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile Anadolu Ajansı (AA) Afyonkarahisar Bürosunu ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, partisinin, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili girişimlerde bulunduğunu hatırlattı.
     Milletvekillerinin, Anayasaya sadakat ve TBMM kürsüsünde yaptıkları yemine sadık kalmalarını istediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
     Dokunulmazlıklarına güvenerek vatana ihanet noktasına gelen insanların varlığını kabul etmek istemiyoruz. Ettikleri yemine sadık kalmayacaklarsa, şu ana kadar bunu gösterdiler, TBMMnin bunun gereğini yapmasını istiyoruz. Vatana ihanet noktasında olanlar, Anayasaya sadakatten ayrılmayacağı konusunda yemin edenler yeminlerinde durmuyorlarsa bunun bir bedeli olması gerekiyor. TBMM kürsüsünde yapılan yemine sadakatte bir sıkıntı varsa ve bunu ihanet noktasına kadar götürebiliyorlarsa, milletvekili dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılmasında yarar var. Sadece yolsuzluk, usulsüzlük veya mal varlığı konusunda değil, vatanın birliği, beraberliği, üniter yapının korunması konusunda bayrak, ezan, vatan diyorsak mutlaka bunun gereğinin yapılması lazım.
     Yılmaz, dokunulmazlıklarla ilgili konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Milletvekili dokunulmazlığı tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER