Milletvekili Demirkıran:

Milletvekili Demirkıran: KPSS sonuçları hükümetimizin bölgenin eğitimine verdiği önemin bir göstergesidir


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirtin KPSS sınavında aldığı başarılı sonucun hükümetin bölgenin eğitimine verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.
     Demirkıran, açıklanan KPSS sınavı sonuçlarında, Siirtin genel kültür sıralamasında birinci, genel yetenekte yedinci ve eğitim bilimlerinde ise üçüncü olduğunu hatırlattı.
     Bu sonucun bütün Siirtlileri sevindirdiğini belirten Demirkıran, şöyle konuştu:
     Bu sonuç hepimizi sevindirdi. Bu sonuç tesadüfen elde edilmiş bir sonuç değildir. Bu başarılı sonuç hükümetimizin, bölgemizin ve ilimizin eğitimine verdiği önemin ve yaptığı eğitim yatırımlarının bir sonucudur. Hükümetimiz döneminde eğitim çalışmaları en ücra mezralara kadar, en kaliteli bir şekilde ulaştırıldı. Okulların fiziki mekanları hızla tamamlanırken, araç ve gereç ve donanım ihtiyaçları da giderildi. Gene hükümetimiz döneminde bölgenin ve ilin yıllardan beri çektiği en büyük sıkıntı olan öğretmen ihtiyacı da kapatıldı.
     Hükümetimiz bölgenin başta eğitim ve kültürel açılardan olmak üzere her alanda kalkınması için çok yönlü bir destekleme politikası yürüttü. Başta SODES Programı olmak üzere, bir çok program uygulamaya konularak, bölgenin kalkınması yönünde önemli adımlar atıldı. Doğal olarak bu çabalarında başarılı sonuçları alınmaya başlandı. TÜBİTAK Proje yarışmalarında ve ÖSYM deki başarının ardından,bu gün KPSS de alınan bu sonuç, gelecekteki başarıların bir müjdecisidir.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Milletvekili Demirkıran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER