Milasta yeni pazaryeri oluşturma çalışmaları

Milasta yeni pazaryeri oluşturma çalışmaları -Ege bölgesinin en büyük ve otantik 10 pazarından birisi olan Salı Pazarı, yeni yerine taşınacak


MUĞLA (A.A) - Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ege Bölgesinin en büyük ve otantik 10 pazarlarından birisi olan Salı Pazarının pazar yeri yönetmeliği çerçevesinde yeni yerine taşınacağını söyledi.
     Ege Bölgesinin en büyük ve otantik 10 pazarı arasında gösterilen Salı Pazarı, Pazaryeri Yönetmenliği kapsamında yeni yerine taşınacak. Yapılması planlanan çalışmalarla ilgili Milasta kurulan Salı Pazarında esnafı ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bir dizi görüşmelerde bulundu.
     Esnafı ziyaret eden ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Tokat, gazetecilere de açıklamalarda bulundu. İki yıldan bu yana ilçedeki sivil toplum örgütleriyle Yeni Pazaryeri Yönetmeliğini ve pazar yerinde yapılacak değişiklikler hakkında görüşmelerde bulunduklarını ifadede Tokat, pazar yerindeki çalışmalarla bölgedeki otantikliğin kesinlikle kaybolmayacağını söyledi.
     Yapacakları çalışmalarının tek amacının, cadde ve sokakları açmak ve pazar yeri olacak alanlardaki yerlerin üzerlerini örtmek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Tokat, şunları kaydetti:
     Pazar yerindeki tezgahlar sadece yer değiştirecek. Salı günü gıda ve giyim pazarı yine bir arada olacak. Halkımız tezgahtan almak yerine yerden almayı tercih ediyor. Otantiklikten kasıt buysa artık olmayacak. Yeni Pazaryeri Yönetmeliği tezgahı zorunlu hale getiriyor. Halkımızı bu konuyla ilgili daha sonra bilgilendireceğiz. Tek amacımız ilçemizi daha yaşanılır bir hale getirmek.
     Başkan Tokatın pazar yerindeki esnafı ziyaretine, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Enver Tuna, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da katıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Milasta yeni pazaryeri oluşturma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER