Milasta Çiftçi Okulları projesi uygulanacak

Milasta Çiftçi Okulları projesi uygulanacak


MUĞLA (A.A) - Milasta tarımda markalaşma çalışmalarına yönelik Çiftçi Okulları projesi uygulanacağı bildirildi.
     Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, yaptığı açıklamada, Milas ilçesinin Türkiyede 100 bin tona yaklaşan yıllık zeytinyağı rekoltesinin yüzde 13ünün üretimini yaptığını, ancak henüz ilçede markalaşma çalışmalarının başlatılamadığını söyledi.
     Tarımda kalitenin artırılması ve markalaşma çalışmalarına dönük Milasın belli bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliği halinde Çiftçi Okulları kurulacağını anlatan Arslan, Daha önceden belirlediğimiz bazı bölgelerde çiftçi okulları açılacak. Bu okullarda zeytin, pamuk, narenciye gibi alanlarda çiftçilerimize hem teorik hem pratik eğitim vereceğiz dedi.
     Çiftçi Okulları projesi kapsamında kadın çiftçilere yönelik olarak da eğitimler verileceğini kaydeden Arslan, İlçede kadınlarımızın tarladan topladığı ürünlerle ilgili bölümler de açacağız. Örneğin turşu, peynir, reçel üretiminin nasıl olması gerektiği bu okullarımızda ders olarak gösterilecek. Bu projede amacımız pazara gelen ürün kalitesini artırarak çiftçimizin daha fazla para kazanabilmesini sağlamak diye konuştu.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milasta Çiftçi Okulları projesi uygulanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER