Midyatta teröristlerce kaçırılan 3 öğretmen

Midyatta teröristlerce kaçırılan 3 öğretmen -Öğretmenlerin görev yaptığı Çalpınar köyündeki vatandaşlar olaya tepki gösterdi


MARDİN (A.A) - Midyat ilçesinde, teröristler tarafından kaçırılan 3 öğretmenin görev yaptığı köydeki vatandaşlar, kaçırma olayına tepki gösterdi.
     Kaçırılan öğretmenlerin görev yaptığı Çalpınar köyünün muhtarı Şükrü Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerin kaçırılmasına ve köyün bu şekilde anılmasına çok üzüldüklerini belirtti.
     Öğretmenlerin sağ salim dönmeleri için dua ettiklerini anlatan Akyüz, şunları söyledi:
     Öğretmenlerimizi çok seviyorduk. Haftada bir gün gidiyordum yanlarına. Gerçekten birbirimizden çok memnunduk. Onlar da köyümüzü çok seviyorlardı biz de onları çok seviyorduk. Öğretmenler, İzmirden, Manisadan, Tokattan çocuklarımız için buraya kadar geliyorlar. Çocuklarımıza bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Olan bizim köye oldu, çocuklarımıza oldu. 210-215 öğrencimiz var. Bu öğrenciler nerede, nasıl okuyacaklar.
     Bu tür olayların çözüm olmayacağını dile getiren Akyüz, Çocukların cahil kalması bir çözüm değildir. Çözüm meclistir, hükümettir, milletvekillerimizdir. Yani böyle öğretmenlerin kaçırılması, bir çocuğun cahil kalması bir çözüm değildir. Bütün köy olarak bir an önce öğretmenlerimizin geri gelmesini ve çocuklarımızın eğitime başlamasını istiyoruz dedi.
     Öte yandan öğrenciler de öğretmenlerinin serbest bırakılmasını istedi.
     Dün akşam, Çalpınar Köyü İlköğretim Okulunda görevli öğretmenlerin de içinde bulunduğu yolcu minibüsünü durduran teröristler, yanlarına aldıkları 7 öğretmenden 4 kadın öğretmeni Ömerli ilçesi kırsalında serbest bırakmış, okul müdürü Yunus Aykut, öğretmenler Yener Özuğuz ve Beşir Noyanı kaçırmıştı.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Midyatta teröristlerce kaçırılan 3 öğretmen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER