Midyatta lise öğrencilerine Hukuk ve Örnek

Midyatta lise öğrencilerine Hukuk ve Örnek Rol Model semineri verildi


MARDİN (A.A) - Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile lise öğrencilerine Hukuk ve Örnek Rol Model semineri verildi.
     Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonundaki seminer, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerine verildi.
     Öğrencilerin hukuk konusunda farkındalıklarını arttırmak ve meslek seçiminde alternatif rol modellerini sunmak amacıyla farklı meslek gruplarından başarılı kişilerin konuk olarak katıldığı semineri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Aydın Üstün sundu.
     Ardından, Denetimlik Serbestlik görevlisi Sosyolog Tekin Karaçam, temel amaçlarının teorik bilgi vererek, aynı zamanda da hayatın içinden örneklerle öğrencileri bilgilendirmek olduğunu söyledi. Avukat Bekir Melih Güneştan ise mesleki başarısı ve meslek seçiminden de çeşitli örnekler verdi.
     Cumhuriyet Savcısı Arman İlhan da soruşturma faaliyetinde bulunmak, kamu davasının açılmasını gerektiren şartlar oluştuğunda dava açmak ve yürütmek, mahkemelerin verdiği kararları yerine getirmekle görevleri üstlendiklerini belirtti.
     Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk seminer sonunda Bu zamanın kıymetini iyi bilmeniz lazım. Sizin yapmanız gereken en önemli şey derslerinize çalışıp, güzel bir üniversiteyi kazanmak olmalı. Bir idealiniz olmalı. Ve hangi mesleği seçerseniz seçin önemli olan, sevdiğiniz, istediğiniz mesleği kazanmak ve o işi ve mesleği en iyi şekilde yapmaktır. Siz amacınız bu olmalı şeklinde önerilerde bulundu.
     Seminerde öğrenciler meslekler hakkında sorular yöneltti.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Midyatta lise öğrencilerine Hukuk ve Örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER