MHP İl Başkanı Eke:

MHP İl Başkanı Eke: -Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır


KAYSERİ (A.A) - MHP İl Başkanı Mete Eke, Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır dedi.
     Eke, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesini değerlendirdi.
     Türkiyede Kürt sorunu olmadığını, terör sorunu olduğunu savunan Eke, şunları kaydetti:
     Doğu ve Güney Doğu Anadolu-da, bölücü terör örgütüyle mücadele eden kolluk kuvvetlerimizin yanı sıra, vatanını, bayrağını seven ve ciddi anlamda mücadele gösteren Kürt kardeşlerimiz de vardır. Olaya bu gözden bakıldığında Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Ama ısrarla bizi, birileri Kürt sorunu varmış gibi bir çerçeveye sokmaya çalışıyorlar. Olayın adı Kürt sorunu olarak kabul edildiğinde o zaman bu ülkenin, bölünmesi gündeme alınacaktır. Dolayısıyla biz buna kesinlikle parti olarak karşıyız.
     Eke, kürtaj tartışmasıyla ilgili olarak da şunları savundu:
     Zinayı bu ülkede suç olmaktan kaldıran bir iktidarın, şimdi çıkıp kürtaj şöyle olmalı, böyle olmalı diye yorum yapması anlam verilemeyecek bir durum. Allah rızası için buradan soruyorum, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz. Bir taraftan zinayı serbest bırakıyorsunuz, bir taraftan kürtajı yasaklıyorsunuz. Ne yapıldığını artık anlamak mümkün değil.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber MHP İl Başkanı Eke: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER