MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri Büyükataman: -MHP, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütü ile arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifin de arkasındadır (Fot


BURSA (A.A) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütü ile arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifin de arkasındadır dedi.
     Büyükataman, MHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Partinin 10 yıllık iktidar serüvenin hazin ve hüsran verici neticelere yol açtığını iddia eden Büyükataman, gelinen bugünkü aşamanın iç açıcı ve umut verici olmadığını savundu.
     Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDPli 9 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için düzenlenen fezlekeye de değinen Büyükataman, Başbakan Erdoğanın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili görüşleri, tamamıyla siyasi taktik mahiyetli, zaman kazanmaya yöneliktir. Teröristleri dağdan indirip cezaevine sokmadan yurt dışına tatile yollamak isteyen AKP iktidarı, BDPli milletvekillerinin bazılarının dokunulmazlıklarını kaldırıp yargılayacak ve cezaevine yollayacakmış. MHP, teröre yardım ve yataklık yapanların, terör örgütü ile arasına sınır çekemeyenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına sonuna kadar vardır ve daha önceki teklifin de arkasındadır diye konuştu.
     Biliniz ki, PKKlıların başka bir ülkeye gitmelerinden bahsedilmesi bir af kararıdır diyen Büyükataman, şöyle devam etti:
     Normal şartlarda silahı bırakan terör örgütü mensuplarının işledikleri suçlardan dolayı yakalanarak adalet önüne çıkarılmaları ve haklarında verilecek hükme razı göstermeleri beklenmelidir. Bu zamana kadar kanına girdikleri şehitlerimizin hesabının sorulması, neden oldukları yıkım ve tahribatın hukuken yaptırıma bağlanması için bu bir mecburiyet ve aynı zamanda devlet olmanın zorunluluğudur. Analarımızın akan gözyaşlarının ve şehit kanlarının yerde kalmaması için PKKlı teröristlerin adalet önüne çıkartılması Türk devleti için şeref meselesidir.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHP Genel Sekreteri Büyükataman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER