MHP Genel Başkanı Bahçeli, Konyada

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Konyada -Malumunuz olacağı üzere 2014 yılının 28 Ağustos tarihinde 12. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. Aynı yılda iki seçim yapılması millete ek bir külfet ve zahmet getirecektir -Bunun ö


KONYA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 Ağustos 2014de 12. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini, aynı yılda iki seçim yapılmasının millete ek bir külfet ve zahmet getireceğini belirterek, Bunun önüne geçilmesi için seçimlerin 27 Ekim 2013e alınmasına sıcak baktık ve destek verdik dedi.
     Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ereğli ilçesine gelen Bahçeli, burada Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçuyu makamında ziyaret etti.
     Daha sonra Ereğli Belediyesi tarafından organize edilen İstasyon Caddesindeki toplu açılış törenine katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, son günlerde mahalli seçimlerin erkene alınması kapsamında son derece karmaşık bir ortam bulunduğunu söyledi.
     Mahalli seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili anayasa değişikliğinin birinci turunun geçtiğimiz salı günü yapıldığını, ikinci tur oylamasının da takip eden cuma günü gerçekleştirildiğini hatırlatan Bahçeli, Biz parti olarak söz konusu seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınması hususundaki irademizi daha önce duyurmuştuk. Bu yöndeki kararımızı da muhataplarımıza bildirmiştik dedi.
    
     -Referandum konusunda aynı siyasi tutumu sergileyecekler-
    
     Normal yapılış tarihi 30 Mart 2014 olan mahalli seçimlerin erkene alınmasının kendilerine göre üç avantajlı yanı bulunduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:
     Malumunuz olacağı üzere 2014 yılının 28 Ağustos tarihinde 12. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecektir. Aynı yılda iki seçim yapılması millete ek bir külfet ve zahmet getirecektir. Bunun önüne geçilmesi için seçimlerin 27 Ekim 2013e alınmasına sıcak baktık ve destek verdik. Aynı yıl içerisinde yapılacak iki seçim nedeniyle maliyet ve kaynak sarfiyatının azaltılması gerektiğini düşündük. Diğer yandan mart ayında mevsim şartlarının olumsuzluğu ortadadır. Seçim çalışmalarında karşılaşılabilecek zorlukları hafifletmek için daha uygun mevsimin seçilmesi hususundan hareketle 27 Ekim 2013 tarihini makul ve mantıklı bir seçenek olarak değerlendirdik. Seçimlerin erkene alınmasını sağlayacak anayasa değişikliğinin ikinci turunda ise malesef arzulamadığımız netice ortaya çıkmıştır.
     Bu durum karşısında Cumhurbaşkanının ya Anayasa değişikliğini referanduma götüreceğini ya da TBMMye iade edeceğini aktaran Bahçeli, kendilerine göre referandum yolunun doğru olmadığını bildirdi.
     Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Milletimizi yeni bir referandumla uğraştırmak hakkaniyet ve siyasi ahlak kurallarıyla izah edilemeyecektir. Şayet bu değişiklik tekrar Meclise gelirse aynı siyasi tutumumuzu sürdüreceğimizi herkes bilmelidir. Bunların hiçbiri olmazsa, Milliyetçi Hareket Partisi olarak mahalli idare seçimlerinin normal zamanı olan 30 Mart 2014 tarihinde yapılmasını uygun gördüğümüzü bir kez daha belirtmek isterim. Bu aşamada seçim tarihi üzerinde yeni bir kamplaşmanın anlamı yoktur. Türkiyenin artan sorunları yeterince vatandaşları bunaltmaktadır. Bu açmazdan çıkmak için Cumhurbaşkanının ve AKP Hükümetinin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi faydalı ve yerinde olacaktır.
     Mahalli idare seçimlerinin normal tarihinde yapılmasının partileri açısından bir şey değiştirmeyeceğini anlatan Bahçeli, seçimin ne zaman yapılacağının kendileri için çok fazla bir ehemmiyetinin bulunmadığını ifade etti.
    
     -Büyükşehir belediyeleri ile ilgili kanun tasarısı-
    
     Büyükşehir belediyeleri ile ilgili kanun tasarısını AK Partinin sorumsuzca ve gizli gündemi paralelinde hazırladığını savunan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
     Büyükşehir Kanun Tasarısı sakınca ve risklerle doludur. Orman köyleri de dahil olmak üzere köy ve beldelerin tüzel kişilikleri ortadan kaldırılacak. Milliyetçi Hareket Partisi, belde belediyelerinin kapatılmasına şiddetle karşıdır. Vatandaşların sorunlarını ilk elden dinleyen ve bu kapsamda çözüm arayan, demokratik katılımın gereklerini tabandan başlayarak hayata geçiren belde belediyelerin tasfiyesi akılsızlık ve art niyetlidir. Kentselleşmenin tamamen meselenin yalnızca ekonomik olarak ele alınıp sosyal ve psikolojik taraflarının ihmal edilmesi, kimseye bir yarar sağlamayacaktır. Üzülerek ifade ediyorum ki; AKP belde belediyelerimizin kanına girme hazırlığı içerisindedir. Osloda PKKya verdiği vaatler acaba bunu mu gerektirmiştir- Kandile, köyümüzü ve beldelerimizi yok edip federasyon yönetiminin ümitlerini mi vermiştir- Ereğliden soruyorum Hükümete, İmralının dayatmalarına boyun mu eğdiniz- Gurur duyup ayakta alkışladığınız Barzaninin taleplerine rıza mı gösterdiniz- Nedir köylerimizden, köylülerimizden ve beldelerimizden isteğiniz- Söz konusu tasarı köylerimizi ve beldelerimizi boşaltacaktır. Hatıralar, yaşanmışlıklar ve geride kalan manevi izler heba edilecektir. Yeni parasal külfetler gelecek. Hayat artık daha da pahalı olacaktır. Vergiler yükselecek vatandaşın refahı hızla gerileyecek. Başbakan Erdoğana olacak bir şey yoktur. Onun ve yandaşlarının keyfi yerinde, rahatlarına diyecek yok. Köylerimiz perişan olacak, beldelerimiz yoklukla karşılaşacaktır. AKP Hükümeti ayrıca idarenin bütünlüğünü de sakatlamakta, anayasa suçunu işlemeye teşebbüs etmektedir.
     Kendi önerilerinin belde belediyelerine dokunulmaması ve mümkünse ilçeye çevrilmesi olduğunu anlatan Bahçeli, Türkiye, Başbakan Erdoğanın tehlikeli teklif ve düşüncelerinden yoruldu. Bu zihniyetin akıllanacağı ve kendisine çeki düzen vereceği görülmemektedir. Türkiyeyi idari alanda bölmenin, federasyona kapı aralamanın Türk milletini felakete sürükleyeceği aşikardır. Bizim buna mutlak anlamda itirazımız vardır diye konuştu.
     Konuşmasının ardından Bahçeli, toplu açılışı gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER