MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Kürt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok. Bölgenin kalkınma sorunu var


BURSA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok. Bölgenin kalkınma sorunu var dedi.
     Türkeş, Bursanın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesinde Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayarın Anıt Mezarını ziyaret etti. Ardından MHP İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelen Türkeş, burada yaptığı konuşmada, ilki 23 Martta Bursada Kuruluş adıyla düzenlenecek Milli Değerleri Koru ve Yaşat mitinglerini anlattı.
     Bu defa oy için değil, devletimizin bekası için meydanlardayız diyen Türkeş, şöyle devam etti:
     Birçok konuda MHP olarak fikir üretiyor, çalışmalar yapıyoruz fakat millete bunu aktarmakta sorunlar yaşıyoruz. İktidar partisinin mensupları, bizimle televizyon programlarına çıkmaya korkuyor. Geçmişte iktidar ve muhalefet mensupları, programlara çıkardı. Bunun da faydaları olurdu. Vatandaş, iki tarafı da dinler ona göre kanaat oluştururdu. Şimdi ise meclis televizyonuna bile kısıtlama geliyor. Grup toplantılarında sayısız konuyu gündeme getiriyoruz, cımbızla çekip yayınlanıyor. Bizler de bu sebepten bu ihanet ve bölünme sürecine karşı çıkmak adına mitingler gerçekleştirerek meydanlara ineceğiz.
     Türkeş, teröristlerin taleplerinin değil, bölgenin sorunlarının görüşülmesi gerektiğini belirterek, Terörü bitirmenin tek yolu, başını ezmektir. Bunlar Türkiyeyi bölmek ve ayrıştırmak istiyor. Bölmek onların demokratik hakkıysa, bizim de böldürmemek demokratik hakkımızdır. Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok. Bölgenin kalkınma sorunu var. Seçim kaygımız yok. Oy istemek için meydanlara inmiyoruz. Eli kanlı terörist ile devlet meselelerini görüşenlere karşı, millet için 23 Martta başlayan mitingler ile sürece dur demek için meydanlara iniyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: Kürt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER