MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: -Terör, Türkiyeyi esir almıştır


SAMSUN (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Terör, Türkiyeyi esir almıştır dedi.
     Ayhan, MHP Samsun İl Başkanlığınca Türk-İş Eğitim Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Toplantısında, TBMMdeki milletvekili sayısına göre çok güçlü olan bir iktidarın, Türkiyeyi yönetemediğini ileri sürdü.
     AK Parti iktidarı aldığında hemen hemen bitme noktasına gelen terörün yeniden azdığını dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:
     Bundan şimdi iktidar da memnun değil. Bu iktidarın uyguladığı, bizim, ihanet açılımı dediğimiz açılım politikası sonrasında birtakım olaylar meydana geldi. Habur rezaleti olmasaydı, Oslo rezaleti olmazdı. Oslo rezaleti olmasaydı bugün içinde bulunduğumuz siyasetin ötesindeki terör problemi de bu noktaya gelmezdi. iktidar, anlaşmaz ve muhalefete istediğini yaptırmak isteyen bir politika izliyor. Bunun böyle olması mümkün değil. Terör, Türkiyeyi esir almıştır. Uygulanan politikalar maalesef AKPyi de esir almış durumdadır.
     Ayhan, ekonomik anlamda Türkiyenin geldiği noktanın iyi olduğunu söylemenin mümkün olmadığını iddia ederek, AKP döneminde Türkiye dış ticarette kaybetti. Türkiyenin AKP iktidarında yaptığı, dış ticarette aldığı ile sattığı arasındaki fark bugün 500 milyar dolara ulaşmıştır. Cari işlemlerdeki açık 350 milyar dolara yaklaşmıştır. AKP geldiğinde insanlarımız milli gelirin yüzde 24ünü tasarruf ederken, bugün dünyada tasarruf etme liginin en dibindedir, yüzde 12lere düşmüştür diye konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün-Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER