MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz:

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz: 2008 yılında kapatılan DMO Bölge Müdürlüğü hizmet binası çürümeye terk edilmiş durumda


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 2008 yılında kapatılan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bölge Müdürlüğü hizmet binası çürümeye terk edilmiş durumda dedi.
     Yılmaz, DMO eski hizmet binası önünde düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında boşaltılan DMO Bölge Müdürlüğü hizmet binasının atıl bir vaziyette olduğunu söyledi.
     DMO eski hizmet binasının daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     2008 yılında kapatılan DMO Bölge Müdürlüğü binası çürümeye terk edilmiş durumda. 8 lojman bir hizmet binası ve 2 deponun bulunduğu bu bina çok amaçlı kullanılabilir. Muhtelif yardım kuruluşlarına depo olarak kullandırılabilir. Bina boşaltıldığı zaman elektrik, kalorifer ve su tesisatları çalışıyordu. Nasıl oldu da 2011 yılından sonra bu hale geldi. Binada herhangi bir güvenlik görevlisi yok. Elimizi kolumuz sallaya sallaya buraya kadar geldik. Gördüğümüz manzara içler acısı. Devletin imkanlarının bu kadar geniş olduğu bir dönemde bu milli servetimizin bu şekilde heder edilmesine gönlüm razı değil. Kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü malzemesini burası temin ediyordu ve 6 vilayete burası hizmet veriyordu. Yaklaşık 13 bin metre karelik bir alanda şehrin göbeğinde olan bir alanın 4 yılda bu hale gelmiş olmasını kabul etmek mümkün değil. Milli servetin bu kadar heder edilmesi bu kadar kendi haline bırakılması hiç hoş değil.
    
     -Zararın neresinden dönülürse kardır-
    
     Yılmaz, atıl durumda bırakılan binalarda tinercilerin barındığını öne sürerek, şunları söyledi:
     Burası bu haliyle gerçekten yürekler acısı bir pozisyonda. Buradan daha fazla geç olmadan ilgilileri uyarmak gerekiyor. Buraya sahip çıkılsın. Yaklaşık 6 bin 800 metre karelik kapalı alan farklı şekillerde değerlendirilebilir. Pek çok kamu kurum ve kuruluşlarına yer arayan valilik burayı çok güzel değerlendirebilirdi. Şehrin idarecileri şehre sahip çıkmıyorlar. Başka işlerle uğraşıyorlar. Şehrin göbeğindeki bu devlet yapısı devletin kendi malına nasıl sahip çıktığını gösteriyor. Milli Emlak Müdürlüğünü, Defterdarlığı ve Valiliği göreve çağırıyorum. Bu tesisleri yeniden yapmaya kalksanız 5-6 milyon liradan aşağı yapmak mümkün değil. Bu depolara ihtiyacı olan pek çok kurum ve kuruluş olabilir. Zararın neresinden dönülürse kardır.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber MHP Afyonkarahisar Milletvekili Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER