MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru -MHP genel başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Aydın: -Susarak değil, izleyerek değil, izleyip içinde aktif rol alarak, Türk milleti üzerine kurulu bütün oyunları bozmak niyetindeyiz


KIRŞEHİR (A.A) - MHP genel başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Susarak değil, izleyerek değil, izleyip içinde aktif rol alarak, Türk milleti üzerine kurulu bütün oyunları bozmak niyetindeyiz dedi.
     MHP Kırşehir İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisini iktidar yapmak için yola çıktıklarını ileri sürdü.
     Kurultayın kimsenin lütfu olmadığını, Siyasi Partiler Kanununun verdiği bir hak olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
     Biz, Milliyetçi Hareketin içinde bulunduğu şartları sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz. Bir ülkede bir iktidar üç seçim boyunca oylarını sürekli arttırıyorsa, önce yüzde 34, sonra 46.7, sonra da yüzde 50. Hala da arttığını iddia ediyorsa, o oylarının arttığını iddia ederken, muhalefet partileri de kendi oylarının arttığını iddia edemiyorsa bu işte bir sıkıntı var demektir.
     Sevgi ve kardeşlik üzerine kucaklaşarak büyük enerjiyi harekete geçireceklerini savunan Aydın, MHPyi milli kucaklaşma merkezi haline getireceklerini belirtti.
     Aydın, genel başkanlığa aday olmasında iki önemli unsurun rol oynadığını dile getirerek, bunlardan birisinin ocak ayında meclisin gündemine gelecek yeni anayasa çalışmasında MHPyi aktif hale getirmek, ikincisinin de, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi, mahalli idareler seçimi ve milletvekili seçimlerinde başarı elde etmek olduğunu vurguladı.
     Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte siyasi yapının yeniden şekilleneceğini ifade eden Aydın, bu yeni şekillenen siyasi yapı içerisinde MHPnin başrol oyuncusu olmasını istediklerini söyledi.
     Aydın, şunları kaydetti:
     Susarak değil, izleyerek değil, izleyip içinde aktif rol alarak, Türk milleti üzerine kurulu bütün oyunları bozmak niyetindeyiz. Ocak ayının başında meclisin gündemine yeni anayasa gelecek. Türk milletinin anayasadan çıkarılmasında iş düğümlenmektedir. Bütün dış güçler, bütün emperyal güçler, Kurtuluş Savaşı döneminde dayattığı, yapamadığı bu egemenlik paylaşımına dayalı güç kavgasında Türk milletini tarihten silmek üzere cesaretli bir adım atmaya hazırlanıyorlar. Soruyorum sizlere, buna seyirci kalabilir miyiz- Bana ne diyebilir miyiz- Diyemeyiz. Susarak siyaset olmaz. Susmak onaylamak demektir.
     Genel başkan adayı Koray Aydının parti binasına gelişinden kısa bir süre önce, partililer arasında oturma yeri gerginliği yaşandı. Bu sırada çekim yapan gazetecilerin üzerine yürüyen bazı kişilere diğer partililer engel oldu.
     Koray Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından, bina önünde toplanan partililere yerel bir televizyonun balkonundan seslendi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER