Mevlana ve Mandelanın hoşgörüsünü bisikletle yayacaklar

Mevlana ve Mandelanın hoşgörüsünü bisikletle yayacaklar -Mevlana ve Nelson Mandelanın barış, sevgi ve hoşgörü mesajını dünyaya yaymayı amaçlayan İranlı Hüsrev ve Nergis Azarbeyg çifti, 27 ay sürecek bisikletle dünya turuna Konyadan


KONYA (A.A) - Mevlana ve Nelson Mandelanın barış, sevgi ve hoşgörü mesajını dünyaya yaymayı amaçlayan İranlı Hüsrev ve Nergis Azarbeyg çifti, 27 ay sürecek bisikletli dünya turuna Konyadan başladı.
     Hüsrev Azarbeyg, Mevlana Meydanında yaptığı açıklamada, Mevlana ile Nelson Mandelanın hoşgörü ve barış düşüncelerini kendilerine felsefe edindiklerini söyledi.
     Mevlananın sevgi, barış ve hoşgörü mesajına bugün dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu aktaran Azarbeyg, 27 yıl hapis yatan, Güney Afrika Cumhuriyetinin seçimle iktidara gelen ilk devlet başkanı Nelson Mandelanın mahkumiyetinden sonra kimseden intikam almadan hayatına devam etmesi büyük bir erdemdir. Bu nedenle turu 27 ay sonra Nelson Mandelanın evinde tamamlayacağız. Bizim mesajımız barış, birlik ve sevgi üzerine kurulu diye konuştu.
     İranlı çift, daha sonra bisikletlerine binerek 27 ay sürecek dünya turuna başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri de bisikletleriyle bir süre İranlı çifte eşlik etti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlana ve Mandelanın hoşgörüsünü bisikletle yayacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER