Mesleki Eğitime 16 Milyon Avro Hibe

Mesleki Eğitime 16 Milyon Avro Hibe Fon Desteği -Başvurusu uygun bulunacak projelere 250 bin avroya kadar hibe desteği sağlanacağı bildirildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Türkiyedeki Mesleki Eğitiminin Kalitesinin Geliştirilmesi Hibe Programının tanıtımı yapıldı.
     Mesleki eğitimin içeriğinin ve kalitesinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan hibe programı, Trabzondaki bir otelde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
     Hibe projesiyle ilgili katılımcılara bilgi veren İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi (İKG) Program Otoritesi Temsilcisi Çağatay Halat, Avrupa Birliği fonlarının kullanımında birden fazla kurumun rol alacağı yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, bu projede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının operasyonel programın hazırlanmasından sorumlu olduğunu söyledi.
     Mesleki eğitimde içeriğin geliştirilmesinin en önemli tedbirlerden birisi olarak belirlendiğini ifade eden Halat, Ekonomik krizin tüm dünyada istihdam ve işletmelerdeki olumsuzlukları göz önüne alındığında, proje ülkemizde istihdamın artırılmasına katkı sağlayacaktır. Avrupa Birliği ülkelerinin yaşlanan nüfusa karşı çözüm aradığı bu dönemde ülkemizin en değerli hazinesi genç nüfustur. Gençlerin istihdam edilmesi de eğitime bağlıdır diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise mesleki eğitimin öğrenciler için daha cazip bir seçenek olarak sunulması nedeniyle eğitim kalitesinin artacağını vurguladı.
     Planlı kalkınma ile projeye dayalı çalışmanın vazgeçilmez unsurlar olduğunu kaydeden Kırbaç, Ne yapmak istediğinizi biliyorsanız ihtiyaç duyulan kaynaklar mevcut. Bu kaynaklardan biriside bu proje, Eğitim kurumlarımızın bu anlayışla çalışmaları halinde sıradanlığın dışına çıkarak hedeflenen başarıların geleceğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.
     Projeyle ilgili sunum yapan Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Özlem Kalkan da 16 milyon avro bütçe ayrılan proje çerçevesinde başvurusu uygun bulunan hibe projeler için 100 bin ile 250 bin Avro arasında hibe desteği sağlanacağını bildirdi.
     Kalkan, eğitim kalitesinin artırılması önceliğine uygun olarak tasarlanan, mesleki okullar, özel sektör ve sosyal taraflar arasındaki iş birliğine katkı sağlayacak projelerin hibeden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Burak Altunöz
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Mesleki Eğitime 16 Milyon Avro Hibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER