Meslek Edindirme Kursları Değerlendirme Toplantısı

Meslek Edindirme Kursları Değerlendirme Toplantısı -Adana Valisi Coş: Açılacak kurslar vatandaşlarımıza, reel sektörün, sanayi ve ticaret sektörünün, hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam kazandıracak (Fotoğra


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, meslek edindirme kurslarıyla ilgili Açılacak kurslar vatandaşlarımıza, reel sektörün, sanayi ve ticaret sektörünün, hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam kazandıracak dedi.
     Vali Coş, Valilik binasında düzenlenen Meslek Edindirme Kursları Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, meslek edindirme kurslarının verimliliğini ve sonuçlarını değerlendirme imkanı bulduklarını belirterek, 2013 yılında da açılacak olan kurslar hakkında kurum mensuplarının görüş ve önerilerini de dinleme şansı yakaladıklarını söyledi.
     İŞKUR bünyesinde bulunan iş danışmanlarının enerjilerinden ve bilgi birikimlerinden yararlanmaya devam edileceğini ifade eden Coş, şöyle devam etti:
     2012 yılında, İŞKURda çok fazla sayıda açık iş pozisyonu bulunmasına ve ülkemizde de işsiz sayısının yüksek olmasına rağmen, yaklaşık 26 bin 700 civarındaki açık iş pozisyonunun ancak yüzde 50si dolduruldu. Yüzde 50sinin ise hala açık olduğunu görüyoruz. Açılacak kurslar, vatandaşlarımıza reel sektörün, sanayi ve ticaret sektörünün hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam kazandıracak.
     Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci / İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Meslek Edindirme Kursları Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER