Merzifon Belediyesinden örnek proje

Merzifon Belediyesinden örnek proje -Belediye Başkanı Aydınlı: Kentsel dönüşümle tarihi güzellikleri ön plana çıkardık


AMASYA (A.A) - Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, Kentsel dönüşümle tarihi güzellikleri ön plana çıkardık dedi.
     Aydınlı, kentsel dönüşüm ve meydan projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları gazetecilere anlattı.
     Merzifonda önce ecdat yadigarı tarihi eserlerin ayağa kaldırıldığını kaydeden Aydınlı, ardından belediye olarak bu eserlerin dokusuna uygun çevre düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.
     Bir kentin tarihi değerlerinin o kentin kimliği niteliğinde olduğunu vurgulayan Aydınlı, Bu kapsamda önce tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasında katkı sağladık. Sonra bu eserlere çevre düzenlemelerini yaptık. Amacımız turizme katkı sağlamak diye konuştu.
     Gazi Mahbup Mahallesinde eski belediye başkanlığı binasının da bulunduğu 66 iş yerini kamulaştırarak yıktıklarını anlatan Aydınlı, şunları kaydetti:
     Kamulaştırma bedeli için belediye kaynakları ile 11 milyon 561 bin lira harcadık. 2006 yılında başladığımız çalışmalar bugün meyvesini verdi. Projenin tamamını çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile 13 milyon 610 bin liraya tamamladık. Çalışmamıza Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 bin lira katkı sağladı. Bu çalışmayla Merzifona güzel bir meydan oluşturmakla kalmadık, kentsel dönüşümle tarihi güzellikleri ön plana çıkardık.
     Meydan Projesi ile 8 dönümlük bir alanı turizme ve Merzifonluların hizmetine sunduklarını aktaran Aydınlı, Meydanın çevresindeki, Taşhan, Bedesten, Paşa Camiyi ortaya çıkardık. Cumhuriyet Meydanında yaptığımız ışıklandırma, su oyunlu ses sistemli havuz, dokuya uygun döşenmiş engellilere de özel asansörlü tuvaletler yaptık. Sosyal etkinliklerin de yapılabileceği meydanımız kente büyük bir kazanım sağladıkdiye konuştu.
     Aydınlı, ayrıca meydanın çevresinde ve ana arter üzerindeki özel mülklerin dış görünümlerinin tarihi dokuya uygun bir hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifon Belediyesinden örnek proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER