Merzifonda iktisadi ve idari bilimler fakültesi

Merzifonda iktisadi ve idari bilimler fakültesi açılması çalışmaları


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifonda iktisadi ve idari bilimler fakültesi açılması için ilçenin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
     Amasya Üniversitesi Senatosunun ilçede yaptığı toplantının ardından Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Rektör Orbay, Senato Üyeleri ile AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ve Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merzifon Belediyesinin ev sahipliği yaptığı yemekte bir araya geldi.
     Rektör Orbay, burada yaptığı konuşmada, Senatoda tek günden maddesinin görüşüldüğünü ifade ederek, Merzifona fakülte kurulması noktasında bugüne kadar Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiler ve fakülteleşme konusundaki ilk adım atıldı dedi.
     Merzifondaki Meslek Yüksekokulunun sistem kapasitesindeki yetersizliklerin giderildiğini hatırlatan Orbay, şunları kaydetti:
     Amasya Senatosu bugün Merzifonda toplandı. Tek bir gündem maddemiz vardı. Gündem maddemiz Merzifonda bir fakülte oluşturulması ile ilgili idi. Göreve geldiğimde Merzifonda Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ilçeye bir fakülte açılması ile ilgili arzu ve talepleri vardı. Ancak elimizde de bir meslek yüksekokulu vardı. Bu nedenle öncelikle var olan meslek yüksekokulunun sistem kapasitesindeki eksikliklerini giderelim ve önce burayı ayağa kaldıralım demiştik. Taahhütte bulunarak var olan eksikliklerin giderileceği sözünü veren Kaymakamlık, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşları üzerine düşen yükümlülükleri gerçekleştirdi. İlçedeki Anadolu Lisesi ve akabinde de 80 dönümlük bir arazinin Merzifon Meslek Yüksekokuluna tahsisi gerçekleştirildi. Fakülte açılması konusunda bugüne kadarki tüm isteklerimiz gerçekleşti. Merzifonda toplanan senatoda bazı kriterler dikkate alındı. Bunlar barınma, sosyal ortam, beslenme, ulaşım gibi öğrencinin aradığı ortamın Merzifonda olup olmadığı gibi konular idi. Bunları üniversitesinin merkezi bütçesi ile halletmek mümkün değil. Bu nedenle bir dernek kuruldu. Kurulan dernek anahtar teslimi bir fakülte taahhüdünde bulundu.
     Merzifonda fakültenin ayakta durabilmesinin verilen taahhütlerin hayata geçirilmesine bağlı olduğunun altını çizen Rektör Orbay, senato kararının üniversiteye, Merzifona, Türkiyeye ve evrensel anlamda da insanlığa hayırlı olmasını diledi.
     AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ise Merzifonda iktisadi ve idari bilimler fakültesinin açılması için gereken adımların atıldığını ifade ederek, Adım atmak yetmez. Çok şükür bugün yıllardır arzu edilen fakülte talebi doğrultusunda bir adım atıldı ama adım atmak yetmez. Şimdi fakülteyi tamamlamak tüm Merzifonluların sorumluluğunda. Hepimiz maddi manevi destek olacağız ve Merzifonumuza fakültemiz açılacak inşallah dedi.
     Kaymakam Mehmet Fatih Geyim ve Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise Merzifona fakülte açılması konusunda gereken her türlü desteğin sağlanacağını ve taahhütlerin bir an önce hayata geçirileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifonda iktisadi ve idari bilimler fakültesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER