MERYAP ve AYAMDER yeni KDV oranlarından

MERYAP ve AYAMDER yeni KDV oranlarından memnun -MERYAP ve AYAMDER yaptıkları ortak açıklamayla yeni çıkan KDV yasasını olumlu karşıladıklarını söylediler


MERSİN (A.A) - Adana ve Mersinli müteahhitler, lüks konutlara getirilen yüzde 18lik Katma Değer Vergisi (KDV) oranını olumlu karşıladı.
     Mersin Yapı Müteahhitleri (MERYAP) Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Yapı Müteahhitleri Derneğini (AYEMDER) ziyaret etti.
     AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık dernek binasında gerçekleşen ziyarette, yeni KDV yasasıyla ilgili MERYAPla ortak bir görüşe vardıklarını belirtti.
     Yeni çıkan KDV yasayla kentsel dönüşümün hızlanmasını beklediklerin ifade eden Kılçık, Kentsel dönüşüm ve afet riskli alanlara yapılacak konutların tesliminde, KDV oranı metrekare değeri bin liranın üzerinde olan lüks konutlardan alınacak yüzde 18 KDVden muaf olacak dedi.
     Son yapılan KDV düzenlemesiyle hem vatandaşların hem de müteahhitlerin kentsel dönüşüme olan ilgisinin artacağını dile getiren Kılçık, şunları kaydetti:
     Lüks binaların KDV oranının yüksek olması, müteahhitlerin çürük binaları onarmak yerine lüks konut yapma isteğini artıracaktır. Buna bağlı olarak da vatandaşların neredeyse hiç bedel ödemeden lüks konut sahibi olması söz konusu olacaktır. Müteahhitler de kentsel dönüşüm alanında yapacağı lüks konutları KDV oranı kadar yani yüzde 18 daha ucuza satabileceklerdir.
     MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ise, iki kardeş şehir olarak, sıkıntıları paylaşmak ve bu sıkıntılara çözüm üretmek için daha çok bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.
     Birliktelikten güç doğar diyen Ekinci, sektör olarak sorunların üzerine daha etkili gitmeleri gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MERYAP ve AYAMDER yeni KDV oranlarından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER