Mersin Teknoparka Strateji Belirleme toplantısı

Mersin Teknoparka Strateji Belirleme toplantısı -Vali Güzeloğlu: 2023 yürüyüşünde her kent kendi değerlerini artırmak zorundadır


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2023 yürüyüşünde her kent kendi değerlerini artırmak zorundadır dedi.
     Güzeloğlu, Hilton Otelinde düzenlenen Mersin Teknoparkı 2013-2016 Stratejilerini Belirleme Toplantısında, Türkiyenin, son 10 yıldaki değişim ve dönüşüm sürecine il olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     Ekonomik ve sosyal göstergelerin, Mersini, Türkiyede önemli bir yerinin olduğunu gözler önüne serdiğini belirten Güzeloğlu, Bu toplantı bir ses, bir çığlık, bir haykırış olacak. Yankıları daha sonra büyüyecek ve büyümesi de bu kente bu ülkeye değer katacak. 2023 yürüyüşünde her kent kendi değerlerini artırmak zorundadır. Tarımda Türkiyenin en büyük kenti Mersin, tarıma dayalı sanayi alanında da Türkiyenin en büyük kenti olmak zorundadır. Yoksa ürettiğinizin bir anlamı ve değeri olmaz. Aslolan en büyük narenciye üreticisi olmak değildir, narenciyeden en büyük değeri kazanan kent olmaktır dedi.
     Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz ise şunları söyledi:
     54 firma, 350 Ar-Ge personeli, yüzde 95in üzerinde bir doluluk oranına ulaştık. Tamamlanan 105 proje ve devam eden 75 proje ile Mersin Teknopark Türkiyedeki ilk 10 Teknopark içerisinde değerlendirilmektedir. Türkiyede bir ilk olan İŞKUR hizmet noktası Teknoparkın içerisinde kurulmuş, Avrupa işletmeler ağı ile firmalarımız uluslararasılaştırılmaya başlanmıştır. Teknopark Türkiyenin 2023 yürüyüşünde çok önemli bir noktada yer alıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin Teknoparka Strateji Belirleme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER