Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı


MERSİN (A.A) - Mersinde 2013 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, İl Özel İdaresinde Vali Hasan Basri Güzeloğlunun başkanlığında gerçekleştirildi.
     Güzeloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Akdeniz Oyunlarıyla bünyesinde dünya kenti kimliğini barındıran Mersinin, kültürlerin buluştuğu büyük bir kent olarak öne çıktığını ifade etti.
     2013 yılı içerisinde yaşanacak en önemli gelişmenin Akdeniz Oyunları olduğunu belirten Güzeloğlu, Mersin, kültürlerin buluştuğu büyük bir kent olarak öne çıkmaktadır. Mersin çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu organizasyonla kültürümüzü birçok dünya ülkesine tanıtma şansımız var. Fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor dedi.
     Güzeloğlu, Mersinin ülkenin uluslararası alanda gerek stratejik gerekse ekonomik ilişkiler bağlamında önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     20 milyar doların üzerindeki dış ticaret hacmi ile İstanbuldan sonra en önemli dış ticaret kenti Mersindir. Mersin kalkınmada öncelikli sektörlerini belirlemiştir. Tarım, turizm, lojistik planlarını yapmıştır. 81 il arasında kamu harcamalarından daha fazlasını kamuya aktaran bir kenttir. Mersin 2013 ve 2023 hedefleriyle Türkiyede ilk kez bölgesel inovasyon stratejisini hazırlamıştır. 2013 yılında restorasyon çalışmaları için 13 milyon TLlik kaynak aktarıldı. 13 milyon TLlik bir kaynak var. Bu kaynağı yerel yönetimlerle paylaşmaya hazırım. İlçelerdeki tarihi mekanları tekrar ayağa kaldırmak için gerekeni yapın. Bu yıl ciddi kaynaklar dağıtacağız. Pastadan pay almak isteyen belediye başkanlarına kolay gelsin diyorum.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER