Mersin Emniyet Müdürlüğünde terfi heyecanı

Mersin Emniyet Müdürlüğünde terfi heyecanı


MERSİN (A.A) - Mersin Emniyet Müdürlüğünde görevliyken bir üst rütbeye terfi eden polislerin rütbeleri düzenlenen törenle Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından takıldı.
     Vali Güzeloğlu, Polisevinde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, Temmuz ayının terfi ve tayin dönemini içerisinde barındırması nedeniyle hem sevindirici hem de üzüntü verici olduğunu belirtti.
     Mersin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde il merkezi ve ilçelerde görev yapan polislerin üstün gayretleriyle elde ettikleri başarılara tanık olduklarını anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Büyükşehir olan Mersin, önemli başarılara ve kazanımlara imza atan emniyet mensuplarımızdan hak ettiği hizmeti görmektedir. İlimiz adına en önemli kazanım olan Toplum Destekli Polislerimiz, polisin bir şefkat eli olduğunu milletimize göstermiştir. Can ve mal güvenliğimizin tesis edilmesi için gece gündüz demeden görev başında bulunan Emniyet Teşkilatımızın mensuplarını kutluyorum dedi.
     Türkiyenin bölgesinde ve dünya ölçeğinde güçlü yürüyüşünü sürdürdüğüne işaret eden Güzeloğlu, polislerin insanlığı tehdit eden bütün suçlarla mücadele içerisinde olduğuna vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Mersinde görev yaptığı sürede terfi etmeye hak kazanan ve bundan sonraki yıllarda ülkemizin değişik yerlerinde görevlerini sürdürecek olan polislerimiz, ilimizde kazandığı tecrübelerle çalışmalarını yeni görev yerlerinde başarılı bir şekilde sürdürecektir.
     Ayrıca size buradan bir müjde vermek istiyorum. Mersin İl Emniyet Müdürlüğümüze sosyal tesislerin kazandırılması için çalışmalarımızı başlattık. Bir sonraki terfi töreni öncesine kadar denizle kucaklaşan polisevimizin yapımını tamamlayacağız ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) içerisinde konuşlandırılacak lojman inşaatına başlayacağız.
     Güzeloğlu, konuşmasının ardından 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, Türkiyenin çeşitli illerine atanan 10 polise rütbelerini taktı ve plaketlerini takdim etti.
     Vali Güzeloğluna İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de eşlik ederken, terfi alan Mustafa Yavuzyolcunun rütbesi annesi tarafından takıldı. Yavuzyolcunun babasının da polis memuru olduğu ve şehit düştüğü öğrenilirken, Yavuzyolcu, annesi, Güzeloğlu ve törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.
     Vali Güzeloğlunun eşi Ayşe Güzeloğlu ise 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen Sevim Koyuncunun rütbesini taktı. Terfi alan 52 polis memurunun rütbeleri de 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen polisler tarafından takıldı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersin Emniyet Müdürlüğünde terfi heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER