Mersine 5 milyon lira kaynak

Mersine 5 milyon lira kaynak -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -2013 yılının ilk gününde Başbakanımızın talimatıyla, Maliye Bakanımız Mersine 5 milyon lira kaynak tahsisi yaptı


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanlığı tarafından Mersine 5 milyon liralık kaynak tahsisi yapıldığını bildirdi.
     Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığının Mersinde köy yolu, içme suyu ve tarımsal sulama projelerinde kullanılmak üzere 5 milyon lira ödeneği Mersin İl Özel İdaresine tahsis ettiğini belirtti.
     Tahsis edilen ödeneğin önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi hesabına aktarılacağını ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
     2013 yılı Mersin için özel bir yıl olacak. Çünkü haziran ayında Akdeniz Oyunlarının kalbi burada atacak, oyunlar Mersinin dünyada tanıtımını gerçekleştirecek. Akdeniz Oyunlarının kusursuz tamamlanması sayesinde hem Mersinin hem de Türkiyenin uluslararası arenadaki konumu daha da sağlamlaşacak. Oyunlardan Mersinin alnının akıyla çıkması ve Mersinli hemşehrilerimin daha iyi ve sağlıklı hizmet alabilmesi için Mersinin alt yapısının sağlam olması gerekiyor. Coğrafi ve topografik yapısının engebeli olması, şiddetli yağan yağmurlar zaman zaman alt yapıya zarar verebilmekte, bu da hemşehrilerimizin hizmetlerden tam ve sağlıklı şekilde yararlanmasını engelleyebilmektedir. Hemşehrilerimize daha iyi koşullarda hizmet sunabilmek için İl Özel İdaresi gerek duyulan yeni alt yapı yatırımlarını ve projelerini belirledi.
     Söz konusu projelerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan 5 milyon lira ödenek için Maliye Bakanı Mehmet Şimşekle görüştüğünü dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:
     2013 yılının ilk gününde Başbakanımızın talimatıyla, Maliye Bakanımız Mersine 5 milyon lira kaynak tahsisi yaptı. Tahsis edilen 5 milyon lira İl Özel İdaresince belirlenen ve Maliye Bakanlığına sunulan projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak. Bu kaynak, önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi hesabına aktarılacak. Ayrılan kaynağın Mersin için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersine 5 milyon lira kaynak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER