Mersindeki sel

Mersindeki sel -Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -900 dönümü sera olmak üzere yaklaşık 3 bin dönüm tarım arazisi selden zarar görmüş durumda -Afetzedelerimiz hiç endişelenmesin, devlet olarak her türlü ihtiyaç ve giderlerini


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Erdemli ilçesinde sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle 900 dönümü sera olmak üzere yaklaşık 3 bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğünü bildirdi.
     Beraberindeki heyetle Erdemlide selden zarar gören evleri ve iş yerlerini ziyaret eden Sever, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın talimatı doğrultusunda bölgeyi gezeceklerini kaydetti.
     İlçedeki tarım arazilerinin sular altında kaldığını belirten Sever, şöyle konuştu:
     Gördüğümüz manzara çok kötü. Bize gelen ilk bilgilerde sel olduğu söylenmişti, ancak buraya gelince durumun çok vahim olduğunu, afetin ne kadar büyük boyutlarda olduğunu gördük. Afetzedelerimiz hiç endişelenmesin devlet olarak her türlü ihtiyaç ve giderlerini karşılayacağız. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. İlk belirlemelere göre afet bölgemizde can kaybı yok. Maddi anlamda ise 900 dönümü sera olmak üzere yaklaşık 3 bin dönüm tarım arazisi selden zarar görmüş durumda. Mersin AFAD ekipleri ilçede çalışmalarını sürdürüyor.
     Ekonomi Bakanlığı olarak çiftçilerin Ziraat Bankasından kullandığı ihtiyaç kredilerinin ertelenmesi konusunda çalışma başlattıklarını ifade eden Sever, selden dolayı evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için Erdemli Öğretmenevi, İller Bankası ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu misafirhanelerinin tahsis edildiğini bildirdi.
     Selin çevreye zarar vermesinin ana sebeplerinden birinin Kodaman Çayında gerekli temizliğin yapılmaması olduğunu dile getiren Sever, Temizlenmeyen sazlıklarla köprüler kapanmış ve dereler selle adeta göl haline gelmiş. Evlerin su altında kalmasının en büyük nedeni, temizliklerin belediye tarafından yapılmaması. Dere yataklarına yapılan evlerde zarar büyük diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Basir Gülüm / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER