Mersindeki model uçak pisti asfaltlandı

Mersindeki model uçak pisti asfaltlandı -Toroslar Belediye Başkanı Tuna: -Amacımız kentimizde havacılık sporunu daha yaygın hale getirmek


MERSİN (A.A) - Mersindeki model uçak pisti Toroslar Belediyesi tarafından asfaltlandı.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Üniversitesine (MEÜ) tahsis ettikleri Halkkent Mahallesindeki 17 dönüm alana inşa edilen model uçak pistini, sıcak karışım asfalt ile kapladıklarını belirtti.
     Fen İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmada, 150 metre uzunluğundaki toprak zemin pistin, asfaltlamanın ardından çizgi çalışması yapılarak nizami ölçülere uygun hale getirildiğini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:
     Bölgesel radyo kontrollü model uçak şenliklerine ev sahipliği yapan model uçak tutkunlarının buluştuğu bu alanda, artık ulusal düzeyde model uçak şenlikleri düzenlenebilecek. Atatürkün işaret ettiği İstikbal göklerdedir düşüncesiyle, gençlerimize havacılığı sevdirmek, gençliğimizi bu tür faaliyetlere çekmek istiyoruz. Bu pistte birçok sporcumuz model uçak sporunu yapma zevkine sahip oluyorlar. Türk Hava Kurumu (THK) ve MEÜ işbirliğinde model uçak şenlikleri organize ediyoruz. Amacımız, kentimizde havacılık sporunu daha yaygın hale getirmektir.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersindeki model uçak pisti asfaltlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER