Mersinde toplu sünnet şöleni

Mersinde toplu sünnet şöleni


MERSİN (A.A) - Toroslar Kent Konseyi ve Toroslar Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde 200 çocuk ücretsiz olarak sünnet ettirildi.
     Toroslar Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna, törendeki konuşmasında, belediye olarak sağlık, eğitim ve gençliği önemsediklerini, gençliğini ve çocuklarını geleceğe iyi hazırlayamayan bir milletin geleceğe umutla bakamayacağını ifade etti.
     Gerek belediyenin gerekse Kent Konseyinin gençlere ve çocuklara yönelik birçok sosyal aktivite düzenlediğini anlatan Tuna, sünnetin sağlık açısından önemine değinerek, şunları kaydetti:
     Sünnetin tıbben bütün açıklamalarda ne kadar fayda getirdiği bütün doktorlarımız tarafından söylenmektedir. Bugün ABDde bile yeni doğan çocukların yüzde 70ini sünnet ettiriyorlar. Bu sünnet olmanın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunun herhalde sonucu diye düşünüyorum. Ayrıca sünnet dinimizin de bir gereğidir. Hem dinimizi bir gereği olan sünnet olma hadisesi, hem de çocuklarımızın bir araya getirmek suretiyle hem coşkuyu hem de hissedilecek acıyı en aza indirmek, birlikte hep beraber birbirlerine bakmak suretiyle onların acısının azaldığı, gururlarının çoğaldığı bu özel günü düzenlemekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.
     Tuna, sünnet ettirdikleri çocukların gerekli kontrollerini de yaptıracaklarını belirterek, sünnet olacak çocuklara geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Grubu ve Kafkas Dans Grubunun birer gösteri sunduğu törende, Hamit Tuna, kıl çadırda sünnet olacak çocuklara eşofman takımı ve oyuncak armağan etti.
     Sünnet ettirilecek tüm çocuklara üzerinde Türk Bayrağı bulunan sünnet kıyafetinin dağıldığı törende, çocuklar akülü arabayla gezdirildi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde toplu sünnet şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER