Mersinde terör örgütü operasyonu

Mersinde terör örgütü operasyonu -Ev ve işyerlerine saldırı ile araç kundaklama olaylarına karıştıkları belirlenen 13 kişi mahkemeye sevk edildi


MERSİN (A.A) - Mersinde terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, ev ve işyerlerine saldırı ile araç kundaklama olaylarına karıştıkları belirlenen 13 kişi, mahkemeye sevk edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne (TEM) bağlı ekipler, 1-3 Mayıs tarihleri arasında bölücü terör örgütü yandaşlarına yönelik operasyon başlattı.
     Yapılan çalışmalarda, aralarında 18 yaşından küçük kişilerin de bulunduğu M.C.B, C.E, A.B, M.A, H.K, F.Ö, M.A, Y.Ö, H.K, A.D, M.N, M.T. ve A.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlıların, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çeşitli patlayıcı, yanıcı madde ve örgütsel döküman ele geçirildi.
     Yürütülen soruşturma kapsamında, zanlıların farklı tarihlerde 2 alışveriş merkezine 3 kez molotofkokteyli attıkları, 5 aracı kundakladıkları, 5 işyeri ile eve taşlı, molotofkokteylli ve el yapımı patlayıcılı saldırı düzenledikleri, ayrıca MOBESE kameralarının yakılarak zarar verilmesiyle, güvenlik güçlerine yönelik molotofkokteylli saldırı olaylarına karıştıkları tespit edildi.
     (KRM-ZHL-JM)
<< Önceki Haber Mersinde terör örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER