Mersinde süt üreticilerin fiyat protestosu

Mersinde süt üreticilerin fiyat protestosu -Erdemli ilçesinde süt üreticileri birliği üyeleri, mandıra sahiplerinin kendilerine haber vermeden süt fiyatını 90 kuruştan 70 kuruşa indirmesini protesto etmek için, sütlerini sokağa dök


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde süt üreticileri birliği üyeleri, mandıra sahiplerinin kendilerine haber vermeden süt fiyatını 90 kuruştan 70 kuruşa indirmesini protesto etmek için sütlerini sokağa döktü.
     Erdemli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ergen, birlik üyeleriyle yaptığı açıklamada, yem ve saman fiyatlarının artışına dikkati çekti. Mandıra sahiplerinin de ulusal süt konseyini hiçe sayarak 90 kuruş olan süt alım fiyatını 70 kuruşa indirdiklerini iddia eden Ergen, süt üreticisinin aşırı girdi maliyetinden dolayı para kazanamadığını savundu.
     Ergen, şunları söyledi:
     Saman ve yemdeki aşırı artış hem hayvancılığı hem de süt üreticiliğini olumsuz etkilemiştir. Buna rağmen çiftçimiz geçimini sağlamak için her türlü sıkıntıya katlanmaktadır. Tüm bu olumsuzluklar ortadayken bir de Ulusal Süt Konseyinin verdiği 90 kuruşluk süt alım fiyatını bölgedeki mandıra sahiplerinin 70 kuruşa indirmeleri, üreticiyi daha büyük sıkıntıya sokmuştur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan duruma müdahale etmesini bekliyoruz.
     Ulusal Süt Konseyinin belirlediği süt fiyatının altında fiyat veren firmalara süt satışı yapmayacaklarını dile getiren Ergen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının okul sütü projesini hayata geçirdiğini, bölgede bu projeden faydalanan firmaların da bulunduğunu kaydetti.
     Murat Ergen, Bakanlık firmalara desteği niye veriyor- Üretici faydalansın, ürettiği sütü konsey fiyatından üreticiden alsın diye veriyor. Ancak firmalar süt fiyatını daha da aşağıya çekerek üreticiyi daha fazla sıkıntıya sokuyor. Bu konuda bakanlığın süte gerekli olan desteği vererek bölgedeki süt alan firmaları da uyarmasını talep ediyoruz. Şu hiç unutulmamalıdır ki, Türkiyede en ucuz süt bizim bölgemizde satılmaktadır diye konuştu.
     Üreticiler açıklamanın ardından süt tankında bulunan yaklaşık 1,5 tonluk sütü sokağa döktü.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinde süt üreticilerin fiyat protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER