Mersinde gıda denetimleri

Mersinde gıda denetimleri -Yenişehir ilçesinde 2012de bin 580 işletme denetlendi


MERSİN (A.A) - Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, 2012de vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmaları için gıda denetimlerini büyük bir başarıyla tamamladığı bildirildi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkerim Çiçek, yaptığı açıklamada, yıl boyunca kent genelindeki gıda iş yerleri ve buralarda satışa sunulan gıda ürünlerine yönelik yürütülen denetimlerin artırıldığını belirtti.
     Yeni yılda da gerekli hassasiyet gösterilerek, güvenli ve hijyenik gıdanın tüketiciye ulaşmasını sağlamak için çalışmalara devam edileceğini ifade eden Çiçek, denetim oranının daha da yükseltileceğini kaydetti.
     Çiçek, 2012de 156sı gıda üretim yeri, 780i perakende satış yeri ve 650si toplu tüketim yeri olmak üzere toplam bin 580 işletmeye 2 bin 555 denetim yapıldığını dile getirerek, 2013te 4 bin gıda denetimi yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.
     Denetimi yapılan gıda işletmelerinden 236 numune alındığını, Alo 174 telefon hattına yapılan 112 adet şikayetin de işleme alınarak 5996 sayılı kanun kapsamında, gıda kontrolörlerince denetlendiğini belirten Çiçek, şöyle devam etti:
     Ayrıca denetimlerde üretim izni almadan üretim faaliyetine geçtiği belirlenen, Türk Gıda Kodeksine aykırı üretim yapan, ayrıca sorumlu yönetici istihdam etmediği anlaşılan veya asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamadığı tespit edilen 34 iş yerine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği gerekli cezai işlem yapılarak toplam 101bin 524 lira para cezası uygulanmıştır. Yürütülen bu yoğun denetimler sonucunda, ilçemiz sınırları içerisinde denetlenmemiş işletme kalmamış, hatta bazı işletmelere birden çok denetim yapılmıştır. Denetim oranı işletme sınıfına göre yüzde 153 ile yüzde 229 arasında değişmektedir. Yakalanan bu oranlar üstün çalışma başarısını göstermekte olup, işletme sayısı fazla olan bir ilçe için memnun edici bir düzeydir. Gıda güvenliğinin sağlanması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesini kendisine önemli bir vazife olarak gören müdürlüğün bu çabasının diğer il ve ilçelere örnek olması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Mersinde gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER