Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Gören:

Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Gören: -Başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planımız var


SAKARYA (A.A) - GAZ Ticari Araçların Türkiye Distribütörü Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planı yaptıklarını söyledi.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusulun şirketi ziyaretinde konuşan Gören, Sakaryayı yatırım bölgesi seçmekle doğru yaptıklarını belirterek, Kalifiye eleman sıkıntısı çekmedik. Önümüzdeki ay üretime başlayacağız. Karasu Limanının bir an önce tamamlanmasını biz de bekliyoruz dedi.
     Türkiye pazarına montajının yüzde 100nün Türkiyede yapıldığı GAZ modellerinin sürüleceğini ifade eden Gören, Türkiye otomotiv pazarında oluşacak gelişmelerle yerli otomotiv yan sanayisinde üretilecek parçalar GAZ modellerinde yerlerini alacaktır. Bu yatırım ilk basamağımızdır. Başta Avrupa olmak üzere Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat planımız var. Dolayısıyla daha büyük yatırımlarımız olacak. 2013 yılı için satış hedefimiz iç pazar ve ihracat olarak 2 bin 500 adet şeklinde konuştu.
     SATSO Başkanı Kösemusul ise Sakaryada otomotiv sektörünün gelişimi için yoğun faaliyetler yürüttüklerini kaydederek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Mersa Yönetim Kurulu Başkanı Gören: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER