Merkez Bankasının IMFye katkı sağlaması

Merkez Bankasının IMFye katkı sağlaması -ATSO Başkanı Mustafa Uslu: -Bunlar bizim için hayaldi, bugün gerçek oldu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, Merkez Bankasının IMFye 5 milyar dolar katkı sağlamasına ilişkin olarak, Bunlar bizim için hayaldi, bugün gerçek oldu dedi.
     Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IMFye katkı sağlanmasının ülke kaynaklarının doğru kullanılmasından kaynaklandığını söyledi. Türkiyenin IMF gibi bir kurumdan borç almayarak katkı sağlamasının kendilerini çok gururlandırdığını belirten Uslu, şöyle konuştu:
     Biz hayatımızda şunu gördük; Türkiye bu kurumların kapısının önünde dilenen bir kurumdu. Bunları yaşadık. Bir defasında Dışişleri Bakanımızla IMF yetkilisi görüşürken 500 bin dolar para verileceği duyulduğunda, Türkiyede düğün bayram yapıldığını hatırlıyorum. Türkiye dilenen bir ülkeydi. Her zaman borç alan bir ülkeydi. Borcumuzu borçla kapatıyorduk.
     Uslu, bugün birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı. Buralara hangi şartlarda gelindiğini herkesin bildiğini dile getiren Uslu, şunları kaydetti:
     Avrupa devletlerinin krizle boğuştuğu bir dönemde Türkiyenin bu duruma gelmesinin bir tek nedeni var. Demek ki Türkiye kaynaklarını doğru bir şekilde kullanıyor. Tek yapılacak şey buydu. Bu da yapıldı. Türkiyenin eğitim ve sağlık gibi birçok alanda yaptığı yatırımlar, bu kaynakların doğru kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu yeterli midir, değildir.
    
     -Hayaldi, gerçek oldu
    
     Uslu, ekonomide gelinen noktayı Hayaldi, gerçek oldu diye nitelendirerek, Bunlar bizim için hayaldi. Bugün gerçek oldu. Hayal edemediğimiz şeyleri yaşıyoruz. Ben de ekonomi temsilcilerinin yöneticisi olarak çok gururlandım diyen Uslu, ülkenin kaynaklarını gün yüzüne çıkarmak gerektiğini aktardı.
     Henüz ülke kaynaklarının yüzde 50sinin bile kullanılmadığını savunan Uslu, Ben inanıyorum ki, yer altı ve yer üstü kaynakları istenilen düzeyde kullanıldığında bu ülke IMFlere daha çok katkı sağlar. Ciddi kaynaklarımız var diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Ercan Halıcı
<< Önceki Haber Merkez Bankasının IMFye katkı sağlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER