Meram Belediyesinin Karahüyükte oluşturduğu hobi

Meram Belediyesinin Karahüyükte oluşturduğu hobi bahçeleri hizmete girdi


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesinde oluşturulan hobi bahçeleri, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, açılışta yaptığı konuşmada, Ramazan ayında ara verdikleri açılış ve temel atma programlarına devam ettiklerini söyledi.
     Hobi bahçelerinin yaklaşık 91 bin metrekarelik alana kurulduğunu belirten Kalaycı, vatandaşların yararlanabileceği 200er metrekarelik alanlarda, kameriye, çocuk oyun grubu ve mescitlerin yer aldığını dile getirdi.
     Hobi bahçelerinde engelli vatandaşlara da yüzde 10luk kontenjan ayrıldığını anlatan Kalaycı, şunları kaydetti:
     Hobi bahçelerinin içindeki yol ve sokaklara da çiçek ve ağaç isimleri verilmiştir. Buranın hemen yanı başında bulunan Demirlihan da restore edilmiştir. Vatandaşlarımızın yaklaşık bir yıldır kullandıkları bu hobi bahçeleri, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek, piknik yapmak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri bir merkez haline gelmiştir.
     AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ise zirai üretimin önemine dikkati çekerek, Türkiyenin tarımsal üretimde dünya yedinciliğine kadar yükseldiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Meram Belediyesinin Karahüyükte oluşturduğu hobi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER