Meramda Organik Ürün Şenliği

Meramda Organik Ürün Şenliği


KONYA (A.A) - Konyanın ilk yüzde 100 ekolojik organik ürün pazarı, Cumartesi günleri hizmet veriyor. Melikşah Pazarında yarın düzenlenecek 4. Geleneksel Meram Organik Ürün Şenliğine tüm Konyalılar davet edildi.
     Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, yaptığı yazılı açıklamada, Konyanın ilk, Türkiyenin de 5. organik ürün pazar yeri olan Melikşah Pazarını yaklaşık 3 ay önce hizmete açtıklarını belirtti.
     Çarşamba günleri semt pazarı, Cumartesi günleri ise yüzde 100 ekolojik ürün pazarı olarak hizmet veren Melikşah Pazarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:
     Yüzde 100 ekolojik pazarda, tohumdan hasada ve hasattan tüketiciye sunuluşuna kadar tüm aşamalarının kontrol altında tutulduğu yüzde 100 organik ürünler satılmakta ve vatandaşlarımız her geçen gün bu ürünlere daha fazla rağbet göstermektedir. Organik ürünün önemini vatandaşlarımıza anlatmak amacıyla düzenlediğimiz Meram Organik Ürün Şenliğine tüm hemşehrilerimiz davetlidir. 17 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 12.30da Melikşah Pazarında yapılacak şenlikte Konya Kaşıks ekibinin gösterilerinin yanı sıra katılımcılara da organik ürünlerden ikram edilecek.
     Meram Belediyesi tarafından Melikşah Mahallesinde yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulan kapalı pazarın 2.5 milyon liraya mal olduğu, cumartesi günleri ekolojik pazar olarak hizmet veren Melikşah Pazarında sebze ve meyvelerin yanında kuru baklagiller, zeytinyağı, et ve süt ürünleri, bal, un ve diğer organik ürünlerin satışının da yapıldığı bildirildi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meramda Organik Ürün Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER