Meramda alışveriş merkezi ve sosyal tesisin

Meramda alışveriş merkezi ve sosyal tesisin temeli atıldı


KONYA (A.A) - Meram Beleyesi, TOKİ Meram Konutlarının bulunduğu Gödene Mahallesine yapılacak alışveriş merkezi ve sosyal tesisin temelini düzenlenen törenle attı.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Gödene Mahallesindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Meramın her tarafında hizmet seferberliğinin devam ettiğini söyledi.
     Merama fonksiyonel bir tesis yaptıklarını, zemin + 2 kat ve alt kısmında da yine zemin + 2 kat olmak üzere 2 bin 500 metrekarelik sosyal tesis ve alışveriş merkezinin temelini attıklarını ifade eden Kalaycı, İnşaat alanı bin 500 metrekare zemin katlarda toplam 19 adet dükkan yeri var. Üst katlarda da fuayeler, sosyal donatı alanları, MERMEK için 7 derslik olmak üzere vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerde kullanabileceği yaklaşık bin metrekarelik alan ayırdık. Bu tesis Aralık ayında bitecek ve belediyemize maliyeti yaklaşık 3 milyon lira. Burada yaklaşık 3 bin 200 aile ikamet ediyor. Yaklaşık 12-13 bin nüfus demek diye konuştu.
     AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ise AK Parti iktidarıyla tabirlerin değişmeye başladığı dile getirdi.
     Bezirci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Konyada bir tabir var Hatıpından Gödene, uğurlar olsun gidene diye. Şehir merkezine uzak olduğu için böyle bir tabir kullanılırdı. Bu tabiri şimdi nasıl değiştiririz diye düşündüm ve şöyle bir mani buldum Hatıpından Gödene, yoluna asfalt dökene, sosyal tesis inşaatlarını dikene, Allah razı olsun bu hizmetleri verene.
     Konuşmalardan ardından, Gödene Alışveriş Merkezi ve Sosyal Tesislerinin temeli atıldı.
     Törende, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ahmet Apalı, AK Parti İl Başkan Vekili Serpil Yakut, Konya İl Müftü Vekili İbrahim Çayır, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti İl ve Meram İlçe Teşkilat yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meramda alışveriş merkezi ve sosyal tesisin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER