Merama yaklaşık 1 milyar liralık yatırım

Merama yaklaşık 1 milyar liralık yatırım


KONYA (A.A) - Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye, TOKİ ve özel sektör eliyle ilçeye yapılacak yatırımların toplam maliyetinin yaklaşık 1 milyar lirayı bulacağını bildirdi.
     Kalaycı, yaptığı yazılı açıklamada, Hacı İsa Efendi Mahallesinde inşaatı hızlı bir şekilde devam eden Meram Belediyesi yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla bölgenin çehresinin değişeceğini belirtti.
     Kalaycı, Meramın ana merkezi olacak bu bölgede belediye, TOKİ ve özel sektör eliyle yapılacak yatırımların maliyetinin yaklaşık 1 milyar lirayı bulacağını,modern bir tarzda inşa edilen yeni hizmet binasının önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti.
     Belediye hizmet binasının yaklaşık 30 milyon liraya mal olacağını aktaran Kalaycı, şunları kaydetti:
     Konevi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ ile yaptığımız çalışmanın maliyeti de 200 milyon lirayı buluyor. Yeni belediye binamızın karşısına yapacağımız kapalı yüzme havuzu, kongre merkezi ve sosyal tesislerin maliyeti de yaklaşık 50 milyon lirayı bulacak. Sadece bu alanda altyapı çalışmaları hariç 250 milyon liralık bir değer Konyamızda kalıyor. Buradaki çalışmalarda kullanılan tüm malzemeler Konya esnafından alınarak şehrimize katma değer ve binlerce kişiye de istihdam imkanı sağlanıyor. Belediye hizmet binamızı yapan firma da yapacağı alışveriş merkezi, otel ve konutlar için yaklaşık 300-400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacak. Meramın ana merkezi olacak bu bölgede yapılacak yatırımların toplam maliyeti 1 milyar lirayı bulacak ve bu rakam Konyada kalacak.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Merama yaklaşık 1 milyar liralık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER