Menemendeki cinayet

Menemendeki cinayet -İzmirde eski eşini öldüren, bir polisi de yaralayan sanığın yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - Menemen ilçesinde eski eşini öldüren, bir polis memurunu da yaralayan sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
     Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Hayri Özel, maktül Filiz Aktaşın avukatı Süleyman Aktaş, tanıklar ve tarafların avukatları katıldı.
     Tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yaralama, 4 polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnme ve ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Hayri Özel, 9 sayfadan oluşan yazılı savunmasını okudu.
     Savunmasında, eski eşinin oğluna işkence yaptığını öne süren Hayri Özel, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak dava açılmadığını savundu. Eski eşinin kendisini şikayetinin hemen işleme konulduğunu ileri süren Özel, Tasarlayarak öldürme amacım yok. Eğer böyle birşey yapmak istesem evinin önünde gidip bekler, öyle öldürürdüm. Durakta görünce de öldürdüm. 4 yaşındaki oğluma yapılan işkenceler karşılıksız kaldı. Artık oğlum bu işkencelerden kurtulduğu için hayatına devam edecek. Tek amacım buydu. Eğer adalet işletilseydi ben de katil olmayacaktım dedi.
     Olay sırasında görevli olan polis memurları sanıktan şikayetçi oldu. Görgü tanıkları da, sanığın Filiz Aktaşa ateş ederek öldürdüğünü belirttiler.
     Filiz Aktaşın avukatı Süleyman Aktaş ise sanığın eylemlerinden dolayı cezalandırılmasını istedi.
     Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, gelmeyen tanıkların hazır bulunması ve belgelerin beklenmesi istemiyle duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Ekim 2011de meydana gelen olayda, Menemen ilçesi Koyundere Mahallesinde işe gitmek için servis bekleyen eski eşi Filiz Aktaşı (25) sokakta tabancayla öldüren Hayri Özel, kaçmak isterken polis memuru Mustafa Yılmazı da silahla yaralamış, zanlı, polisler tarafından yaralı olarak yakalanmıştı.
     Üzerinden iki tabanca, 9 dolu şarjör ile tabanca susturucusu bulunan zanlının, 1992 yılında cinayet suçundan cezaevine girdiği, 2002 yılında çıkan afla serbest kaldığı ve Aliağa Tüpraş Aliağa Rafinerisinde işe girdiği ortaya çıkmıştı.
     Filiz Aktaşın olaydan bir süre önce polise ve savcılığa başvurarak eski kocasının kendisini tehdit ettiğini söyleyerek şikayette bulunduğu tespit edilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Menemendeki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER