Memurlardan iş bırakma eylemi

Memurlardan iş bırakma eylemi -Büro Sen Kırıkkale Şube Başkanı Turgut: TBMM Anayasa Değişikliği Komisyonu ve hükümet yetkilileri tutulmaya çalışılan değişiklikle, Anayasanın 128. maddesindeki çalışanların iş güvencesini ortadan kal


KIRIKKALE (A.A) - Büro Sen Kırıkkale Şube Başkanı Sabri Turgut, TBMM Anayasa Değişikliği Komisyonu ve hükümet yetkilileri tutulmaya çalışılan değişiklikle, Anayasanın 128. maddesindeki çalışanların iş güvencesinin ortadan kaldırılması istendiğini söyledi.
     Turgut, Cumhuriyet Meydanında sendika üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında, yaşanan olumsuzluklar karşısında başta Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Nüfus Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı hizmet birimleri ile Maliye Bakanlığı olmak üzere, hizmet kollarına bağlı 43 kamu kurum ve kuruluşun da, fazla mesailer için, ek ödemelerin emekliliğe sayılması için ve güvencelere el sürdürmemek için üretimden gelen hizmet gücünü kullanacaklarını kaydetti.
     İş bırakma nedenlerini sıralayan Turgut, şöyle konuştu:
     Fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa hayır diyoruz. Güvencesiz çalışmayı istemiyoruz. Ücret adaletsizliğinin giderilmesi, özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesini istiyoruz. 4-B, 4-C uygulamasına son verilmesi, ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesi, uluslararası normlarda Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı kullanmak istiyoruz. Vergide adalet, güvenli gelecek, hükümet ve bürokrasi tarafından yapılan sendikal ayrımcığa dur demek istiyoruz. Kamudaki kadrolaşmaya son verilmesini talep ediyoruz. Kamuda iş yoğunluğu ve personel yetersizliği gibi gerekçelerle fazla mesai çalışması yapıldığı halde 02 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan 666 Sayılı KHK ile 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin çalışanlara ödenmesi taleplerini istiyoruz. Bu nedenle 27 Şubat Çarşamba günü iş bırakıyoruz.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Memurlardan iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER