Memur

Memur-Sen, kamu personel sisteminde reform istiyor -Genel Başkan Gündoğdu: -Büyüyen Türkiyenin, yeni Türkiyenin sosyal politikalardaki tercih boyutu ile memurun lehine gelişmesini önemsiyoruz -657 sayılı yasada memurun özveris


BOLU (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiyenin sosyal politikalardaki tercih boyutuyla memurların lehine gelişmesini önemsediklerini belirterek, 657 sayılı yasada memurun özverisini görmeyi önleyen engeller var dedi.
     Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memurlar çalışmıyor tezinin çok yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi.
     Sözleşmelilerin kadroya alınması için hükümetle uzlaşı içinde olduklarını ifade eden Gündoğdu, 196 bin sözleşmeliyi beraber kadroya geçirdik. Ben çalışanların motivasyonunu arttırmanın, onları ekmekle tehdit etmekten geçmediğine inanıyorum. Burada, elbette farklı düşünceler olacak. Hem işimizi iyi yapalım hem de hak ettiğimiz ücrete kavuşalım düşüncesindeyiz şeklinde konuştu.
     Gündoğdu, 30 yıl çalışan ve 2 bin lira maaş alan bir memur emekliye ayrıldığında maaşının bin 200 liraya düştüğüne dikkati çekerek, aynı statüde çalışan bir işçi emekliye ayrıldığında ise bin 800 lira maaş aldığını anlattı.
     30-35 yıl çalışan devlet memurunun emeklilik ikramiyesinin 40 bin lirayı geçmediğini öne süren Gündoğdu, Aynı statüde çalışan işçi kardeşimizin emeklilik ikramiyesi 80 bin liradan aşağı değil. 657 sayılı yasada memurun özverisini görmeyi önleyen engeller var. Bu boyutla yaklaşırlarsa elbette buna yüzde 100 destek veririz diye konuştu.
     Bu iktidar vatandaşa çok önem verdiğini söylüyor, vatandaşa önem veren birçok politikası var ama devlet adına vatandaşa bu hizmetleri sunan memurdur diyen Gündoğdu, şöyle devam etti:
     Dolayısı ile memurun hizmet aksadığında, hizmet aksatan adam olarak dayak yiyip, hizmet harika olduğunda da siyasetçinin ve üst bürokrasinin teşekkürleri kabul ettiği kuruma razı olmamız mümkün değil. Eksiklik varsa sorumlusu hep beraber biziz. İyileştirme varsa, halk memnunsa, bu memnuniyeti sağlayan da biziz. Bunun için biz büyüyen Türkiyenin, yeni Türkiyenin sosyal politikalardaki tercih boyutu ile de memurun lehine gelişmesini önemsiyoruz.
     Türkiyede 2002den itibaren kriz olmadığını anımsatan Gündoğdu, krizin faturasını esnafların ve memurların ödediğini ifade ederek, büyüyen Türkiyede memurların da pay alması gerektiğini savundu.
    
     -120 bin öğretmen açığı var-
    
     Türkiyenin istihdam politikası bulunmadığını öne süren Gündoğdu, en az 100 bin doktora, 170 bin hemşireye ihtiyaç bulunduğunu savundu.
     Tedavi ve hasta bakım hizmetlerinde yeterli hemşire bulunmadığını iddia eden Gündoğdu, Öbür taraftan, 120 bin öğretmen açığı var ama 300 binin üzerinde de öğretmen olarak mezun olmuş, atamayı bekleyen gençler var. Dolayısı ile ülkenin istihdam edeceği gençleri, ilkokuldan, ortaokuldan, liseden, üniversiteden planlayarak, ne iş olsa yaparım diyen 100 binler yerine, meslek tanımını yapıp o işte istihdam olacak sayının yüzde 10-15 fazlası planlama ile gitmek lazım ifadelerini kullandı.
     Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasında 2 milyon 200 binin üzerinde imza topladıklarına işaret eden Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Artık seçim sandıklarında bile seçim görevlisi yapılamayan başörtülünün bu ülkenin öz vatandaşı olduğu gerçeği ile yüzleşmemiz lazım. Artık kadınlara eş kontenjanından birey olarak yaklaşma ayıbından kurtulup, onların müstakil birey olduğu gerçeğini görmek lazım. Artık eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutu ile kadın erkek arasında başı örtülü, başı açık kadınlar arasında ayrımcılık yapmamak lazım.
     Ayrımcılık yapılacaksa Anayasa gereği pozitif ayrımcılık yapmak lazım. Ama hala başı örtülüler, cumhurbaşkanı eşi, memur eşi, belediye başkanı eşi, milletvekili eşi, bakan eşi, eş kontenjanından birey.
     Bu, Türkiyeye yakışmıyor. 82 model bir yönetmelik bunu ayakta tutuyor.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER