Memur

Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Ağaç, Baro Başkanı Taştanı ziyaret etti


GÜMÜŞHANE (A.A) - Memur-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştanı ziyaret etti.
     Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Senin bazı üyeleri ile Taştanı makamında ziyaret eden Ağaç, 2 Ocakta Yeni Yıl Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun sloganı ile iş yerlerinde eylem yaptıklarını anımsatarak, İş yerlerimize serbest kıyafetlerle gittik. Kılık kıyafet özgürlüğünün yasal teminat altına alınmasını istiyoruz. Sonuç alınıncaya kadar kıyafet özgürlüğü ile ilgili eylemlerimiz devam edecek, eylemimize destek veren Baromuza teşekkür ediyoruz dedi.
     Taştan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
     Memur-Senin çalışmalarını yakından takip ediyor ve beğeniyoruz. Kıyafet özgürlüğü bağlamında da yaptığı eylemlere destek veriyoruz. Son yıllarda özgürlüklerle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ancak bu gelişmeler beklenen düzeye ulaşmadı. Özellikle başörtüsü ve kamudaki kıyafet uygulamaları konusunda katı tutumlar hala devam etmektedir. Üniversitelerde yüzeysel bir başörtüsü özgürlüğü var. Yapılacak bir yasal düzenleme ile bu durum teminat altına alınmalı, sorun kökünden çözülmeli, gündemden düşürülmelidir. Aslında memurlar kılık kıyafet dahil, siyaset gibi bir çok kısıtlamayı yaşamaktadır. Demokrasimizin sivilleşmesi, insan merkezli olması için, Memur-Sen gibi bir çok sivil örgüte ihtiyaç vardır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER