Memur

Memur-Sen üyesi öğretmenler, 2 Ocakta sivil kıyafetle derse girecek


NİĞDE (A.A) - Memur-Sene bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmenlere de kıyafet serbestliği getirilmesi için 2 Ocakta okullarda serbest kıyafetle ders verecek.
     Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru yaptığı yazılı açıklamada, 2 Ocakta okullara, iş yerlerine serbest kıyafetle gitme kararı aldıklarını bildirdi.
     Özüdoğru, uygulamaya geçirilen öğrencilere kılık kıyafet serbestliğin ardından öğretmenler için de kılık kıyafetin serbest olmasını istedi. Ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, bot ve benzeri pantolon, başörtüsü gibi antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü çağ dışı kıyafet yönetmeliğine tepki göstererek yılın ilk mesai günü olan 2 Ocakta eylem yapma kararı aldıklarını söyledi.
     Yıllardır insanları mağdur eden uygulamaların bir bir son bulduğunun altını çizen Özüdoğru, 2013 yılı başta başörtüsü olmak üzere bütün meselelerin çözüm yılı olacaktır. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık,kıyafeti değil yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocakta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gideceğiz dedi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER