Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir dedi.
     Gündoğdu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhanede, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştanı ziyaret etti.
     Gündoğdu, burada yaptığı açıklamada, sendika olarak özellikle üyelerinin özlük hakları ve genelde ülkenin ve insanların geleceğini dert edindiklerini belirtti.
     Demokratikleşme, mevzuatın insan merkezli olmasının öncelikli konuları olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:
     2010 referandumu, milletin devletine geçişin Türkiyedeki ilk başlangıcıdır. Bizim esas bu konudaki hedefimiz, topyekun demokrasinin yeşerdiği bir anayasadır. Öteki oluşturulmayan, her düşüncenin rahatlıkla dillendirilebileceği demokratik bir iklim olmasıdır. Ülkemizdeki Kürt sorunu demokratik adımlar atılıp çözülebilir ama 74 milyonun eğitim dilinin Türkçe olması gerektiği, başka etnik dillere seçmeli ders hakkıyla öğrenme hakkı verilebileceği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla bütün vatandaşların kucaklanabileceği bir orta yolu bulmakta fayda var. Ancak, özgürlüğü engellenen kesimler içerisinde öyle bir kesim var ki bunlar başörtülülerdir. Yıl 1930, kadına seçme hakkını vermişiz, 1934de seçilme hakkını vermişiz, yıl 2012, kadın başbakanı seçiyor ama kadının ne giyeceğine hala devlet karar veriyor. Bu çok antidemokratik bir tavırdır. Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir.
     Milli eğitimde yapılan kılık kıyafet değişikliği yönetmeliğine değinen Gündoğdu, Asıl soru şu, öğretmeni dururken neden öğrenciden başladınız- Asıl devlet adına iş üretenden başlamak gerekiyordu. Bu zamana kadar yönetmeliklerle, genelgelerle imam hatiplerde ve diğer okullarda Kuran dersinde başörtüsü görünür oldu. Bardağın yarısı doldu ama dolma biçimi sağlıklı değil. İmam Hatip Lisesinde okuyana istersen örtünebilirsin deniliyor, genel liselerde istersen örtünebilirsin tercihi yok. Kuran dersinde örtünebilirsin, matematik dersinde örtünemezsin, burada okula ve derse özgürlük değil, öğrenciye, bireye özgürlük kapısının aralanması lazım diye konuştu.
     Baro Başkanı Taştan ise Gündoğdunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, görüşlerine katıldığını söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER