Memur

Memur-Sen Elbistan Şubesinden yetki açıklaması


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Memur-Sen Elbistan Şube Başkanı Halil Akın, sendikalarının her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyerek, gücüne güç kattığını söyledi.
     Akın yaptığı açıklamada, 11 hizmet kolunun 10nun da genel yetkili konfederasyon olduklarını, 15 Haziranda kurumlarla imzalanan mutabakat metinlerinin sonuçlarına göre Memur-Senin 2012 yılında 134 bin 975 üyeyi daha bünyesine katarak 650 bin 353 üyeye ulaştığını belirtti.
     Akın, yeni üye rakamlarıyla birlikte, Memur-Sen olarak, kendilerine en yakın ikinci konfederasyona 232 bin, üçüncü konfederasyona ise 411 bin 120 üye fark attıklarını ifade ederek, Buda göstermektedir ki, kamu çalışanları kendi hak ve kazanımlarının elde edilmesinde Memur-Seni en doğru adres olarak görmüştür dedi.
     Akın, ayrıca Memur-Senin istikrarlı büyümesinin milletin değerlerine saygılı, milletin sesine kulak veren demokrasiden yana tavır alan anti demokratik süreçlerle kararlı mücadele eden bir anlayışla hareket etmesinden kaynaklandığını söyledi.
     Akın açıklamasının devamında, Ayrıca, toplu sözleşme hakkı, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi başta olmak üzere memurların en önemli kazanımlarına Memur-Sen öncülük etmiştir. Bundan sonra da öğretmen ve öğretim elemanlarıyla ek ödeme alamayan diğer kamu çalışanlarına ek ödeme alınması, memura siyaset ve grev hakkı başta olmak üzere bütün hak ve beklentiler de ancak Memur-Senin öncülüğünde gerçekleşecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Hasan Özkal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER