Memorial Antalya Hastanesinden Doğuma Hazırlık Kursu

Memorial Antalya Hastanesinden Doğuma Hazırlık Kursu


ANTALYA (A.A) - Memorial Antalya Hastanesi, ücretsiz Doğuma Hazırlık Kursu düzenleyecek.
     Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, hamilelikle birlikte anne adaylarının endişelerinin de arttığı belirtildi.
     Hamilelik sürecinin nasıl sağlıklı şekilde tamamlanacağı ve bebeğin bakımına dair pek çok sorunun yanıtını arayan anne adayları için Memorial Doğuma Hazırlık Kursu başlatıldığı bildirilen açıklamada, anne adaylarının bilinçli ve mutlu bir hamilelik dönemi geçirmeleri için düzenlenen kursun halka açık ve ücretsiz olacağı ifade edildi.
     Bebek sahibi olacak çiftlerin uzman doktorlardan öğrenecekleri bilgiler ışığında bilinçli bir hamilelik süreci yaşayarak, yaşamsal önem taşıyan bazı sorunların da önüne geçebileceği vurgulayan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kurs, Memorial Antalya Hastanesinde 22 Eylül Cumartesi günü başlayacak. Kursun birinci haftasında gebelik oluşumu, gebelik süresince anne adaylarında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, gebelik süresince risk oluşturabilecek durumlar ele alınacak. İkinci haftada kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından katılımcılar doğum hakkında bilgilendirilecek. Bunun yanı sıra anne karnındaki bebeğin gelişimi, takibi ve gebelik süresince yapılması gereken testler de anne ve baba adaylarına aktarılacak. Anestezi doktoru da doğum ağrısını azaltıcı yöntemleri katılımcılarla paylaşacak. Gebelik süresince ortaya çıkabilecek duruş ve yürüyüş bozukluklarını önlemek ve rahat bir doğum süreci geçirmek amacıyla uygulamalı gebelik egzersizler anlatılacak. Bebeğin doğumundan sonraki ilk zamanlar bebekle ebeveynler arasında doğru iletişim kurma yöntemleri de çocuk ve ergen psikolojisi uzmanı tarafından ebeveynler ile paylaşılıyor.
     Eğitimin son haftasında bebek doğduktan sonraki süreçle ilgili bebeğin beslenmesi, anne sütü ve emzirmenin önemi, bebeklik ve çocukluk dönemi aşıları ile bebek bakımı ile ilgili pratik bilgiler anlatılacak.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Memorial Antalya Hastanesinden Doğuma Hazırlık Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER