Melikşah Üniversitesi öğrencileri

Melikşah Üniversitesi öğrencileri Psikologlar Gününde halkın nabzını tuttu


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesinin Psikoloji bölümü öğrencileri 10 Mayıs Psikologlar Günü kapsamında Kayseride görev yapan Psikologları ziyaret etti.
     Öğrenciler, toplum psikolojisi üzerine araştırma gerçekleştirmek için Kayseri Meydanında halkın nabzını tuttu.
     Vatandaşlar, öğrencilere psikoloji hakkında ne düşündüklerini, psikoloğa gidip gitmedikleri hakkındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.
     Vatandaşlarla yapılan röportaj hakkında bilgi veren Melikşah Üniversitesi Psikoloji Kulübünden Furkan Bulak, şunları kaydetti:
     "Eskiden insanlar Psikologlara iyi gözle bakmazlardı. Halkımızda Psikoloğa gidenlere deli gözü ile bakılırdı. Psikoloji Kulübü olarak arkadaşlarımızla birlikte bu sorunlar üzerine öncelikle Kayseride görev yapan Psikologları ziyaret edip bilgi topladık. Daha sonra bu bilgiler hakkında vatandaşlara mikrofon uzattık."
     Vatandaşların verdiği cevaplara göre eskisi kadar Psikologlara soğuk bakılmadığı sonucuna vardıklarını belirten Bulak, "Röportajda gördük ki insanlar problemleri olduğunda Psikoloğa gidebileceklerini söylüyor. Bu konuda problemi olanlara da farklı gözle bakılmıyor. Halkımızda psikoloji hakkında bilinç artmış durumda ama bu konuda daha çok eğitimli kişilerin bilinçli olduğunu gözlemledik" diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Melikşah Üniversitesi öğrencileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER