Mekkenin fethi

Mekkenin fethi -SP Erzurum İl Başkanı Çalık:Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekkenin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardı


ERZURUM (A.A) - Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Mekkenin fethi dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çalık, mesajında Mekkenin şehirlerin anası, Mekkenin fethinin ise fetihlerin anası olduğunu vurguladı.
     Mekkenin İslam ordusu tarafından fethedilişinin yıl dönümü dolayısıyla yeryüzünün tarihinin değiştiğini, insanlığın içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuştuğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti:
     İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekkenin fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa, gücünün olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslama açmıştır. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekkenin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir. Bu vesile ile Noeli değil Mekkenin fethini kutlayacağımı beyan ediyorum.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER