Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde mezuniyet töreni

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde mezuniyet töreni -Rektör Prof. Dr. Saatcı: Başarınız üniversitemizin başarısı, Türkiyenin ve cumhuriyetin başarısı olacaktır


BURDUR (A.A) - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden (MAKÜ) mezun olan 3 bin 700 öğrenci, mezuniyet coşkusu yaşadı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından Gazi Atatürk Stadında tören düzenlendi. Buradaki törene Burdur Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
     Rektör Saatcı, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede nüfusun büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirterek, Nüfusumuzu diğer ülkelerle kıyaslandığımızda bu, en önemli avantajlarımızdandır. Ancak gençlere iyi eğitim verilmezse avantaj, dezavantaja dönüşebilir. Biz de bu bilinçle hareket ettik dedi.
     Öğrencileri en iyi değerlerle yetiştirmeye gayret ettiklerini dile getiren Saatcı, Sizlerin bu değerlerle donatıldığınızı gözlerinizden okuyorum. Bu değerleri kullanarak girişimcilik ruhunuzu hep canlı tutun. Unutmayınki 21. yüzyılın 3 önemli kavramı vardır. Bunlar; şeffaflık, samimiyet ve güncelliktir. Geleceğinizi inşa ederken bu üç özelliği devamlı göz önünde tutun. Hepimizin Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlığında olduğunuza yürekten inanıyorum. Sizin başarınız üniversitemizin başarısı, Türkiyenin ve cumhuriyetin başarısı olacaktır diye konuştu.
     Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise öğrenciler için bir devrin kapanıp, yeni bir dönemin başladığını söyledi.
     Öğrencilere baktıkça Türkiyenin sağlam ellerde olduğu inancının arttığını vurgulayan Tapsız, öğrencilere seslenerek, Bu yuvadan aldığınız eğitim, bilgi ve görgü ile memleketi daha da ileriye götüreceğinizden kesinlikle eminiz. Geleceğimizin aydınlık yüzü olan pırıl pırıl gençleri yetiştiren başta rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum dedi.
     Vali Tapsız, öğrencilerin Türkiyenin yaşadığı değişim ve dönüşüme kayıtsız kalmamasını isteyerek, şöyle konuştu:
     Türkiye artık küçük düşünerek, içe kapanarak, dünyadan yalıtılmış halde küçük olsun benim olsun şeklinde yola devam eden bir ülke değil. Türkiye bugün bölgesinin ve dünyanın en önemli ve en itibarlı ülkelerinden biri haline geldi. İnşallah sizlerin de işgücüne katılımınızla, demokratik sürece vereceğiniz katkılarla Türkiyeyi el birliğiyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız. Bu ülkenin demokrasisini temel hak ve özgürlüklerini, adalet ve hukuk standartlarını el birliğiyle evrensel standartlara, hatta daha da ileri bir düzeye yükselteceğiz.
     Konuşmaların ardından fakülte birincilerine başarı belgesi ve çiçek verildi. Tören öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER